начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Рекетът на управителите на сградите по морето

Казуси за недвижими имоти

Рекетът на управителите на сградите по морето

Мнениеот todorst » 14 Май 2013, 22:49

Стигнаха до абсурд строителите на нови сгради,които щом продадат апартаментите,веднага се назначават да ги управляват.Ето пример-в Слънчев бряг строителния предприемач е назначил дъщеря си да се разпорежда с всичко.По някакъв неизвестен закон за закритите комплекси/нашият не е такъв/ за няколко години е съумяла да прибере около 50000евро,и казва ,че няма закон,по който да я накараме да даде отчет.Последния ужас е,че строителят не е продал земята,и тя каза,че ако много знаем,ще закрие басейна,няма достъп до паркинга и т.н заплахи.Та знае ли някой,когато земята ,върху която е построена сградата,е собственост на строителя,може ли той да забрани достъпа до изградените по проект паркинг и басеин,да не се дава възможност на обитателите да получат каквито и да са сведения за големите пари,които се изразходват от дъщеря му без някакъв видим резултат,без да можем да я сменим и ако поискаме да я сменим,ни заплашват ,че ще ни спрат достъпа до прилежащия терен.И това е съдбата на стотици сгради по Черноморието.
todorst
Потребител

Re: Рекетът на управителите на сградите по морето

Мнениеот julyanvonemona » 17 Май 2013, 07:58

Ако басейна и паркинга са отделни обекти и те заедно със земята не са продадени на обитателите на апартаментите в затворения комплекс, те са си собственост на трето лице - в случая строителя и това трето лице има право да се розпорежда с тези обекти както намери за добре, включително да ограничи достъпа Ви до тях.
Изключение е правото Ви на достъп през тази земя до жилищата Ви.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот todorst » 28 Май 2013, 21:22

Продължение. Така, запазвайки си "земята" те претендират за династично право на управление -като цар и по наследство на престолонаследника и т.н. неизвестно до кое коляно.Може би до революция. . Така е в конкретния случай: бащата продал всички построени от него апартаменти, но без "земята" упълномощава дъщеря си за УПРАВИТЕЛ- до живот. А, кой него го е избрал за управител,че да прехвърля права? И така ИЗНУДВАНЕТО!! "Земята е моя, дворът е мой, басейна в дворА е мой, ако не сключите договор с мен, няма да ви разреша да стъпвате по моята земя- влизайте ПО ВЪЗДУХА!! И "Не дължа никакви отчети, не признавам никакво Общо събрание. Ако не слушате ще ви изключа тока,водата, асансьорите !!.
Ето това е често срещаното, по-точно масово явление по тези построени ваканционни сгради ,с басейн в двора и възможност за паркиране в двора.
Тези хора не четат ЗУЕС и дори не знаят за него. кАК ДА ГИ ОГРАМОТИМ ?
todorst
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 05 Юни 2013, 12:21

todorst написа:..................................
Тези хора не четат ЗУЕС и дори не знаят за него. кАК ДА ГИ ОГРАМОТИМ ?

Вие не четете ЗУЕС и не знаете за него, иначе от самото заглавие на закона щяхте да разберете че собственика на земята не е член на вашата етажна собственост и понеже ме ядосахте, ще Ви кажа нещо лично!
Аз нямам хотел на морето, нито пък басеин, но докато Вие сте си играли на шикалки някой е мислил, събирал е пари, строил е и има напълно право да се разполага със собствеността си по какъвто начин намери за добре. Дори и да приемем че е "прал пари от наркотици" полагал е усилия да остане извън полезрението на наказателната система. Аз уважавам тези негови усилия и считам че на такива като Вас трябва да се ограничава правото на публична изява, защото вредите. Жалко че сме демокрация иначе лично щях да се погрижа за Вас!
А и да Ви попитам когато си купувахте от него апартамент гледахте ли договора който подписвахте, осмислихте ли го или и този труд не си дадохте?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Имотни казуси