начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Монопол на мери и пасища

Казуси за недвижими имоти

Монопол на мери и пасища

Мнениеот murdery » 23 Май 2013, 10:24

Здравейте!
Имам кравеферма в село, която се намира до пасище. От селото друг фермер е наел ВСИЧКИ пасища за срок от 5 години. Имам ли право да си паса животните в наетите пасища, тъй като в селото няма други мери и няма как да си прехранвам животните?
Наемателят ни съобщи, че нямаме право да си пускаме животните и сложи табел "Обектът се охранява от ...". Как трябва да постъпим и как да си търсим правата? Кой закон се прилага в този случай и в коя институция трябва да подам жалба?
Да беше наел само едната мера, както и да е но той наел всички мери. Потърсих в интернет но никъде не успях да намеря закон в който да е описано това.
До колкото знам няма право да спира достъпа до общински пасища, нищо че ги е наел за 5 години. Не сме чули нищо кога е станало търга и как може един човек с няколко овце (максимум 100) да наеме всички мери и пасища.
murdery
Нов потребител

Назад към Имотни казуси