начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

съдебно решение и ЗСПЗЗ

Казуси за недвижими имоти

съдебно решение и ЗСПЗЗ

Мнениеот peip » 29 Мар 2015, 21:49

Колеги, моля за съвет - да продължа или съм до тук?
През 1992 г. на доверителите ми е възстановен един имот частично - 2 дка възстановяват, 3 декара отказват.
Това решение не съществува в оригинал по преписката, но е в база данни на ПК. Доверителите ми го нямат, защото имота влиза в регулация и нотариуса 1994 г. като съставя констативен нотариален акт го прилага по нотариалното дело.
През 1996 г. ПК (ОСЗГ) решава, че ще издаде решение, с което ще отмени посоченото по-горе решение и ще откажат и 5-те дка. Издават - обжалва се.
През 1998 г. има влязло в сила съдебно решение, с което се отменя отказа и се възстановяват 5-те дка.
Последващо Решение на ПК няма, но де факто няма и решение на ПК от 1992 г., тъй като нотариалното дело е унищожено и доверителите ми не могат да се снабдят с него.
Чудих се какво и счетох, че в изпълнение на съдебно решение ОСЗ следва да се произнесе - друг полезен ход няма. Издадоха решение 2014 г., с което считам, че приключихме процедурата, но доверителите ми попитаха дали не може да се възстанови целия имот, както е по съдебно решение. Според мен срока за обжалване на отказа от 3 дка е изтекъл още 92 г., но подадох искова молба , за неизпълнение на съдебно решение.
Така. Съдът в мотивите си ме отряза защото вече има решение, с което е отказана тази част от имота и ОСЗ не може да издава второ такова - коментар за съдебното решение, което считам, че ОСЗ не е изпълнило - никакъв.
В диспозитива съдът, обявява за нищожно решението от 2014 г., с което е отказано възстановяването на правото на собственост върху 3-те декара?
И сега шах- да обжалвам или не? Ясно е, че собственика ще прецени последващите действия, но имам ли полезен ход според Вас?
Разноските са ни присъдени в пълен размер, тъй като е присъединен и иск за поправка на ОФГ, който е уважен.
Съвет?
peip
Потребител

Назад към Имотни казуси