начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Топлофикация и такса мощност

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Топлофикация и такса мощност

Мнениеот sisbalk » 25 Авг 2006, 11:16

Живея на последния етаж и съм откачил радиаторите тъй като те са ледени, а така наречените топломери отчитаха температурата в стаята не на радиаторите.
Тръбите са ледени през целия отоплителен сезон.Виках топлофикация,виках така наречената фирма за топлинно счетоводство но сметките ми за такса мощност всеки месец идваха.Не съм ги плащал.Днес дойде призавка от съдия изпълнител за доброволно плащане в седем дневен срок.Предполагам,че сега ще трябва да платя.Но какво да правя за да отпаднат тези сметки догодина плащам нещо за нещо което го няма.
Какво трябва да направя,аз съм все още незавършил ваш колега,че ще се обърна към адвокат то е ясно,но към кой.Миналата година ходихме при една,но нищо не направи.

Моля,кажете ми какви действия трябва да се предприемат от тук нататък и ако знаете адвокат от Варна,който се занимава с такива неща
sisbalk
Младши потребител

Мнениеот pinkopanter » 25 Авг 2006, 22:59

Независимо, че сте сте откачили и пломбирали радиаторите във вашето жилище, вие дължите такса мощност, която се разпределя между всички етажни собственици в сградата. Единствения начин да не плащате такса мощност е да накарате всички етажни собственици в сградата да се откажат от услугите на Топлофикация, което ще стане много трудно.
Другия начин е да се молите законодателния орган да отмени дължимата такса мощност, която е посочена в Закона за енергетиката и наредбата за топлоснабдяването. Но с молитви едва ли ще стане, поради което остави нещата такива каквито са и недейте да си харчите парите за адвокат за нещо което няма да може да промени.
Ще се радвам някой да предложи някакво по - добро решение за вашия проблем.
pinkopanter
Потребител

Мнениеот tankovbg » 27 Авг 2006, 20:33

Виж най горе Живеем в Енергостан същото дереже.
tankovbg
Потребител

Назад към Общи дискусии