- Дата и час: 01 Фев 2025, 18:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ИМа ли юристи да си търсят стажанти
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
39 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ИМа ли юристи да си търсят стажанти
3курс съм право
може и за минимално заплащане
- taipan
- Потребител
Питай в някой китайски форум. Данни за местожителство или местоучение няма, името е нещо китайско...
- Ivailo5rov
- Активен потребител
Имаше обява за деловодител от Сашо Чакъров- нотариуса. Кантората му се намира на Попа срещу спирката. Плаща 400 лева. Може и да си е намерил вече, но обявата е отпреди двадесетина дена.
- Ivailo5rov
- Активен потребител
Добре ще е да си приготвите кратка биография на 1-2 листа в няколко екземпляра и да тръгнете из адвокатските кантори с питане дали имат нужда от стажант. Така хем ще могат да ви видят и преценят на живо какъв сте, хем ще хвърлят поглед върху биографията ви, хем ще разберат какво точно ви интересува и за какво точно могат да използват. А и вие ще прецените струва ли си да работите за този тип човек. Успех ви желая.
- hurby2
- Нов потребител
Да се плаща на стажант ????
Винаги стажантите са се натискали , да ми плащат , за да ги взема .
Нещо май ми убягва ........пазарната икономика .......
Аз ги уча, аз им давам ноу-хау и т.н., давам време от моето , а аз да плащам .............нещо не разбирам ........???
Всичките ми стажанти станаха прекрасни адвокати и съдии / защо ли никой не стана нещо друго.....???/ и са ми много признателни , защо ли след като съм им взимал пари ..............???
Аз ги уча, аз им давам ноу-хау и т.н., давам време от моето , а аз да плащам .............нещо не разбирам ........???
Всичките ми стажанти станаха прекрасни адвокати и съдии / защо ли никой не стана нещо друго.....???/ и са ми много признателни , защо ли след като съм им взимал пари ..............???
- AIN6TAIN
- Потребител
Ще умра от смях, стажант да си плаща, за да работи! Абе хора, имайте малко мярка! Не заблуждавайте поне децата, след като вие доста сте се объркали!
- aglaia
- Младши потребител
Re: ИМа ли юристи да си търсят стажанти
taipan написа:3курс съм право
Общо-взето, има два начина (не броя връзките - ако ги имаш, действай, няма аз да те уча): единият е да кандадатсваш без обява някъде - отиваш на място или си пускаш CV на и-мейл. С отиването на място - ти си знаеш, за мен не е препоръчително, защото всички са заети и не им е до тебе. Но е вариант де - въпрос на шанс.
Втори начин - следиш lex, econ, jobs bg, както и капитал кариери за обяви.
Добре си се сетил от по-рано.
Успех.
- aglaia
- Младши потребител
problemi
Kolegi, Az sa6to sam studentka v Sofia i si tarsja rabota-staj.Opitah s jobs.bg i znate li kakvi intervuta mi provejdaha?!!!"Moje6 li da podarja6 e-net stranica na kantorata","Tarsime student s opit,ot SU,s uspeh ot sledvaneto nad 5.5,s perfekten angliiski,ma6inopis i ......" .Abe hora nie studentite da ne sme se nau4ili rodeni,stoto sigurno vaprosnite advokati sa se rodili vunderkinti!!!!!Tova si e 4ista diskriminacia.Zatova o6te ne varvi biznesa v BG-6toto na vsjakade imat takiva iziskvanija kam stajantite.Zatova v kodeksa na truda ima izpitatelen period -ima izsledvanija,koito so4at 4e adaptaciata kam novo rabotno mjasto e ot 3 do 6 meseca,ta bil toi slujitelja i njakoi 6efffff!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.s. Koeto ne stava s pari, stawa s mnogo pari,koeto ne stawa s mnogo pari stawa s mnogo dobri prijateli i poznati??!!!Uspeh an wsi4ki!
P.s. Koeto ne stava s pari, stawa s mnogo pari,koeto ne stawa s mnogo pari stawa s mnogo dobri prijateli i poznati??!!!Uspeh an wsi4ki!
- sparky
- Младши потребител
AIN6TAIN написа:Да се плаща на стажант ????
Дали няма да споделите къде се намира тази люпилня за кадри, че да се възползваме всички? И колко искате да Ви плащаме горе-долу? 4-5 стажанти да си имате и то няма смисъл да работите друго:) А усещам, че след тази Ваша презентация наплива ще е огромен:)
- fozi
- Младши потребител
Това, което е написала AIN6TAIN звучи доста фантастично и нереалистично. Познавам доста адвокати, както и стажантите им и не съм чула последните да си плащат на първите и то защо, за да им работят безплатно. С цялото ми уважение, но безплатен обяд няма. Ако някой стажант се натиска много да работи като такъв, твърде вероятно е да не му се плаща, но той да си плаща...молим, молим.
Аз лично доста дълго време работих в адвокатска кантора и ми плащаха. Даже смея да твърдя, че вършех доста отговорна работа (не прекарвах деня в чакане по опашки и разнасяне на кафета), а заплащането беше сравнително добро (около 1 средна заплата).
Така, че AIN6TAIN имай малко уважение към младите студенти. Ние може да не сме добри машинописти, да не говорим перфектно английски и немски, да не знаем ГПК и ЗЗД буква по буква, но преди всичко сме хора, които имат желание да се научат. Искрено съжалявам, че има хора като вас.
Въпреки това ви желая успех в живота и професионален просперитет. И, знаете ли, добре ще е да послушате съвета на колегата fozi и да си наемете няколко бедни студентчета, които безнадеждно мечтаят да бъдещата си успешна реализация, и по този начин да си изкарвате така любимите ви пари.
Аз лично доста дълго време работих в адвокатска кантора и ми плащаха. Даже смея да твърдя, че вършех доста отговорна работа (не прекарвах деня в чакане по опашки и разнасяне на кафета), а заплащането беше сравнително добро (около 1 средна заплата).
Така, че AIN6TAIN имай малко уважение към младите студенти. Ние може да не сме добри машинописти, да не говорим перфектно английски и немски, да не знаем ГПК и ЗЗД буква по буква, но преди всичко сме хора, които имат желание да се научат. Искрено съжалявам, че има хора като вас.
Въпреки това ви желая успех в живота и професионален просперитет. И, знаете ли, добре ще е да послушате съвета на колегата fozi и да си наемете няколко бедни студентчета, които безнадеждно мечтаят да бъдещата си успешна реализация, и по този начин да си изкарвате така любимите ви пари.
- d_mavrodieva
- Потребител
AIN6TAIN е прав, защото по мое време беше така- адвокатите искаха пари, за да те вземат на стаж. Не го одобрявам това, наистина, откъде един студент да вземе пари да плаща. Но пък и стажанта да поставя на адвоката финансови условия не е редно. Адвокатът, ако прецени, може и да му даде нещо за свършената работа.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
bebitor написа: Адвокатът, ако прецени, може и да му даде нещо за свършената работа.
Ааааааааа, виж ти каква била далаверата...."адвокатът, ако прецени" Ами ако не прецени, кво правим Изпълняваме на практика поговорката "Залудо работи, залудо не стой"
Абе вие като ги говорите такива, правите ли връзка с Главния????
- tatkobarba
- Потребител
Има ли НЛО - за някои, да,защото са го виждали . Има ли работа за стажанти по право - за някои ,да. Да си намериш работа в тази област е равно да видиш марсианци.
- Sarkis_999
- Потребител
я какъв дебат се е заформил от един наистина прекалено нормален въпрос.пойелавам успех на всеки млад колега, който тепърва запо4ва да се сблъсква с такива "гениални"идеи да си плащат за стажа.спокойно оба4е-не на вси4ки главите им ги раждат такива.по моя ли4ен опит мога да съдя, 4е се намират добри адвокати , от които не само крадеш занаята(както те се изразяват), но и ти заплащат за положения труд и показват уважение към теб.
радвам се , че при първите ми стъпки като юрист , имах възможността да се уча от адвокат с голям опит и наложено име, като при това ми се гласуваше доверие и ми се заплащаше.благодарение на тези първи месеци в тази кантора се запознах и с много други колеги,към които и до ден днешен щом ми трябва съвет се обръщам към тях и го получавам.а с адвокатът , който се "престраши" да ме вземе в кантората от университетската банка, сме добри приятели.
надявам се да има пове4е свестни хора , колеги, които малко си спомнят своят страт преди да си слагат тарифата за вход!!
предварително се извинявам, ако съм засегнала някого, но в едно демократично общество всеки е свободен да изразява мнение!!!!!
радвам се , че при първите ми стъпки като юрист , имах възможността да се уча от адвокат с голям опит и наложено име, като при това ми се гласуваше доверие и ми се заплащаше.благодарение на тези първи месеци в тази кантора се запознах и с много други колеги,към които и до ден днешен щом ми трябва съвет се обръщам към тях и го получавам.а с адвокатът , който се "престраши" да ме вземе в кантората от университетската банка, сме добри приятели.
надявам се да има пове4е свестни хора , колеги, които малко си спомнят своят страт преди да си слагат тарифата за вход!!
предварително се извинявам, ако съм засегнала някого, но в едно демократично общество всеки е свободен да изразява мнение!!!!!
- niq
- Младши потребител
39 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|