начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Практически въпрос за нотариална заверка на подпис

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Практически въпрос за нотариална заверка на подпис

Мнениеот portokal » 29 Юни 2007, 16:22

Казват ми, че се практикува следното:

"отива шефа с един наръч документи, дава си спесимена пред нотариуса и му дава разпореждания какво да заверява и оттам нататък само праща подписано пълномощно".

Става дума за заверка на подписа на въпросния шеф.
Бе, да му се не види, наистина ли така правят? :roll: И на какво отгоре? Под "на какво отгоре" имам предвид: на кой закон отгоре? :oops:

Колегата Гъдьо казваше колко бил учуден навремето като младо юристче от практиката у нас да се правят нвеприсъствени заверки. За такова нещо ли става дума? Разпространено ли е?
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот ianeva » 29 Юни 2007, 16:26

Че е истина, истина е!!!
А защо правят така - нали знаете, всеки сам си носи отговорност за действията ...
Последна промяна ianeva на 29 Юни 2007, 16:31, променена общо 1 път
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот Pongo76 » 29 Юни 2007, 16:28

Има такава практика, но разбира се става дума за конкретни клиенти, които редовно работят с определен нотариус и обикновено им потвърждава по телефона какво е пратил за подписване.
Dark side of the force is a pathway to many abilities some would consider unnatural...
Pongo76
Младши потребител

Мнениеот portokal » 29 Юни 2007, 16:28

А какво съдържа наръчът документи, който шефът носи? :oops:

Е, аз за телефона съм чувала и го споменах. Не е много редно, но го приемам - когато се познаваш добре с нотариуса, разбира се.
Но останах с впечатление, че дори и това не правят, тъй като ми говореха за тази "процедура" като за нещо съвсем различно от "телефонното" потвърждаване на подписа. :D
Аватар
portokal
Старши потребител

Re: Практически въпрос за нотариална заверка на подпис

Мнениеот gudio » 29 Юни 2007, 18:16

portokal написа:Казват ми, че се практикува следното:

"отива шефа с един наръч документи, дава си спесимена пред нотариуса и му дава разпореждания какво да заверява и оттам нататък само праща подписано пълномощно".

:lol: Те и едни други работи се практикуват, там, по "Нова ТВ" ги показваха за колата на Филчев и на Първанов ли беше другата кола, дето ги "прехвърли" един нотариус :wink: - отиваш при нотариуса, казваш, че си "от името на..." или те "праща..." еди-кой си и готово !
Аватар
gudio
Активен потребител

Назад към Общи дискусии