Казват ми, че се практикува следното:
"отива шефа с един наръч документи, дава си спесимена пред нотариуса и му дава разпореждания какво да заверява и оттам нататък само праща подписано пълномощно".
Става дума за заверка на подписа на въпросния шеф.
Бе, да му се не види, наистина ли така правят? И на какво отгоре? Под "на какво отгоре" имам предвид: на кой закон отгоре?
Колегата Гъдьо казваше колко бил учуден навремето като младо юристче от практиката у нас да се правят нвеприсъствени заверки. За такова нещо ли става дума? Разпространено ли е?
- Дата и час: 01 Фев 2025, 15:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Практически въпрос за нотариална заверка на подпис
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Има такава практика, но разбира се става дума за конкретни клиенти, които редовно работят с определен нотариус и обикновено им потвърждава по телефона какво е пратил за подписване.
Dark side of the force is a pathway to many abilities some would consider unnatural...
- Pongo76
- Младши потребител
А какво съдържа наръчът документи, който шефът носи?
Е, аз за телефона съм чувала и го споменах. Не е много редно, но го приемам - когато се познаваш добре с нотариуса, разбира се.
Но останах с впечатление, че дори и това не правят, тъй като ми говореха за тази "процедура" като за нещо съвсем различно от "телефонното" потвърждаване на подписа.
Е, аз за телефона съм чувала и го споменах. Не е много редно, но го приемам - когато се познаваш добре с нотариуса, разбира се.
Но останах с впечатление, че дори и това не правят, тъй като ми говореха за тази "процедура" като за нещо съвсем различно от "телефонното" потвърждаване на подписа.
-
portokal - Старши потребител
Re: Практически въпрос за нотариална заверка на подпис
portokal написа:Казват ми, че се практикува следното:
"отива шефа с един наръч документи, дава си спесимена пред нотариуса и му дава разпореждания какво да заверява и оттам нататък само праща подписано пълномощно".
Те и едни други работи се практикуват, там, по "Нова ТВ" ги показваха за колата на Филчев и на Първанов ли беше другата кола, дето ги "прехвърли" един нотариус - отиваш при нотариуса, казваш, че си "от името на..." или те "праща..." еди-кой си и готово !
-
gudio - Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|