начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ИМа ли юристи да си търсят стажанти

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот Sarkis_999 » 15 Май 2007, 00:05

niq написа:я какъв дебат се е заформил от един наистина прекалено нормален въпрос.пойелавам успех на всеки млад колега, който тепърва запо4ва да се сблъсква с такива "гениални"идеи да си плащат за стажа.спокойно оба4е-не на вси4ки главите им ги раждат такива.по моя ли4ен опит мога да съдя, 4е се намират добри адвокати , от които не само крадеш занаята(както те се изразяват), но и ти заплащат за положения труд и показват уважение към теб.радвам се , че при първите ми стъпки като юрист , имах възможността да се уча от адвокат с голям опит и наложено име, като при това ми се гласуваше доверие и ми се заплащаше.благодарение на тези първи месеци в тази кантора се запознах и с много други колеги,към които и до ден днешен щом ми трябва съвет се обръщам към тях и го получавам.а с адвокатът , който се "престраши" да ме вземе в кантората от университетската банка, сме добри приятели.
надявам се да има пове4е свестни хора , колеги, които малко си спомнят своят страт преди да си слагат тарифата за вход!!
предварително се извинявам, ако съм засегнала някого, но в едно демократично общество всеки е свободен да изразява мнение!!!!!

я , кажи сега ти момиче ли си и ако да с какви мерки ?
Sarkis_999
Потребител

Мнениеот Sarkis_999 » 15 Май 2007, 00:09

niq написа:я какъв дебат се е заформил от един наистина прекалено нормален въпрос.пойелавам успех на всеки млад колега, който тепърва запо4ва да се сблъсква с такива "гениални"идеи да си плащат за стажа.спокойно оба4е-не на вси4ки главите им ги раждат такива.по моя ли4ен опит мога да съдя, 4е се намират добри адвокати , от които не само крадеш занаята(както те се изразяват), но и ти заплащат за положения труд и показват уважение към теб.
радвам се , че при първите ми стъпки като юрист , имах възможността да се уча от адвокат с голям опит и наложено име, като при това ми се гласуваше доверие и ми се заплащаше.благодарение на тези първи месеци в тази кантора се запознах и с много други колеги,към които и до ден днешен щом ми трябва съвет се обръщам към тях и го получавам.а с адвокатът , който се "престраши" да ме вземе в кантората от университетската банка, сме добри приятели.
надявам се да има пове4е свестни хора , колеги, които малко си спомнят своят страт преди да си слагат тарифата за вход!!
предварително се извинявам, ако съм засегнала някого, но в едно демократично общество всеки е свободен да изразява мнение!!!!!

Значи ти сега си действащ юрист ? Защото и аз си търся работа но не смятам че ще се навиеш , както и аз не бих се навил да взема стажант след време .
Sarkis_999
Потребител

Мнениеот niq » 15 Май 2007, 10:47

Sarkis_999,действащ юрист съм, жена съм.Не виждам пречката след време да не взема стажант при себе си.Все пак помощта е взаимна, докато адвокатът е на дела, стажантът е в кантората и има възможност през това време да "мине" някой нот.акт или да подготви някоя жалба и пр.(това е добро като за начало докато посвикне).Няма пречка и да се явява на дела вместо адвоката, който в същото време може да е ангажиран с друго.Не разбирам какво толкова се губи , ако се помогне на някого!!!!!
niq
Младши потребител

Мнениеот Sarkis_999 » 15 Май 2007, 15:36

niq написа:Sarkis_999,действащ юрист съм, жена съм.Не виждам пречката след време да не взема стажант при себе си.Все пак помощта е взаимна, докато адвокатът е на дела, стажантът е в кантората и има възможност през това време да "мине" някой нот.акт или да подготви някоя жалба и пр.(това е добро като за начало докато посвикне).Няма пречка и да се явява на дела вместо адвоката, който в същото време може да е ангажиран с друго.Не разбирам какво толкова се губи , ако се помогне на някого!!!!!

А стажант да се явява на дела ? В закона за адвокатурата не видях такава опция . Плюс това да оставиш стажанта сам в кантората си е бая риск не мискиш ли ? Ако адвоката наистина има нужда от помощник ще си вземе друг адвокат като съдружник.
Sarkis_999
Потребител

Мнениеот aglaia » 15 Май 2007, 16:09

bebitor написа:AIN6TAIN е прав, защото по мое време беше така- адвокатите искаха пари, за да те вземат на стаж. Не го одобрявам това, наистина, откъде един студент да вземе пари да плаща. Но пък и стажанта да поставя на адвоката финансови условия не е редно. Адвокатът, ако прецени, може и да му даде нещо за свършената работа.

Чудесен принцип! Да го доведем докрай! Предлагам, ако клиентът прецени, да даде нещо на адвоката за свършената работа!
aglaia
Младши потребител

Мнениеот cokomir » 16 Май 2007, 16:33

И аз си търся стажанти. Да ми почистват стаята и да ми разтриват краката. Заплащане по договаряне.
Последна промяна cokomir на 25 Май 2007, 15:00, променена общо 1 път
cokomir
Младши потребител

Мнениеот daniel4o » 25 Май 2007, 12:25

Аз съм работила в 2 кантори. Сериозна работа. Скъсват те от задачи. Разбира се ми плащаха, въпреки, че бях 2 и 3 курс. Иакам да кажа, че един сериозен адвокат или нотариус не може без стажанти. И то не един. А иначе през ум не ми минава да плащам, че ме скъсват от работа, ако има такива ентусиасти то си е за тяхна сметка. А конкретния предмет на работата се научава толкова бързо, че ако не ти се плаща не виждам защо да се стои в такава кантора повече от месец! :lol:
daniel4o
Нов потребител

Мнениеот Гост » 25 Май 2007, 13:37

niq написа:Sarkis_999,действащ юрист съм, жена съм.Не виждам пречката след време да не взема стажант при себе си.Все пак помощта е взаимна, докато адвокатът е на дела, стажантът е в кантората и има възможност през това време да "мине" някой нот.акт или да подготви някоя жалба и пр.(това е добро като за начало докато посвикне).Няма пречка и да се явява на дела вместо адвоката, който в същото време може да е ангажиран с друго.Не разбирам какво толкова се губи , ако се помогне на някого!!!!!

:D Аз на това му казавам истински Адвокат. :D

Ако всички бяха като Вас,цена нямаше да имат 8)
Гост

Мнениеот Logan » 25 Май 2007, 14:02

А в какво точно се изразява дейноста на стажантите при повечето юристи в днешно време?
Logan
Потребител

Мнениеот daniel4o » 25 Май 2007, 18:26

С това, че вършат по-голямата част от работата, а адвокатите изплзват контактите и връзките си. Особено за изпълнителни дела!
daniel4o
Нов потребител

Мнениеот Гост » 26 Май 2007, 16:02

Logan написа:А в какво точно се изразява дейноста на стажантите при повечето юристи в днешно време?

Значи,колега да те светна.Ще разнасяме документи,кафета,ще чистим кантората,но сметка на това хората ще ни дадат една стабилна основа,която ще се изразява в подготовка за работа с документи.Ще се научим как се води едно дело,как се завежда то,а ако някой Адвокат(за мен думата Адвокат се пише с главна буква) реши може да ни научи на някои тънкости в предварителното производство и въобще в някоя област на Правото(и Право го пиша с главна).

Но и от нас,самите,зависи на какво ще ни научат.Ако имаме стабилна основа,Адвокатите ще бъдат доволни и може хем да ни заплащат,хем да на дават по-отговорна работа.

Затова,колеги,трябва много четене.

Успех и дано се видим в съда като колеги. :P
Гост

za stajantite

Мнениеот rexlegis » 28 Май 2007, 02:51

Edna kritika kam gospodina - AIN6TAIN - Vie ot koe pokolenie juristi ste? Ot oniq zameseni po vremeto na komunizma moje bi. Jiveem v 21 vek gospodine, Bulgaria e chlen na EU, stajantite se zaplashtat ne zashtoto vi kradat truda ili znaniqta ili zashtoto vie ima davate vazmojnost za kariera. Stajantite se zaplashtat poneje dokato trupat staj vi varshat 4ernata tabota. Razmotavate gi po sadilishta i administracii da kserokopirat razni dikumenti i da hodqt po notariusi, dokato vie si piete kafeto s nqkoi vajen klient i zimate suhite pari. Da si imame uvajenieto. Az sam student po pravo 5 kurs v Blagoevgrad. Nedeite lajate decata.
Sega da si kaja lichnoto mnenie: spored men utvardenite juristi imat moralnoto zadaljenie da podkrepqt i pomagat mladite hora koito edin den shte zaemat mqsto v pravniq mir na Bulgaria. Taka ili inache e mn trudno da se realizira chovek v dneshno vreme kakvo ako i te ni prechat.

mn zdrave na vsi4ki. :o :o :o
Аватар
rexlegis
Потребител

Мнениеот sparky » 28 Май 2007, 18:09

Абе хора, колегата пита най-4овешки има ли адвокат да си търси стажанти,който знае или си търси кажете,моля. Вси4ки студенти сме в това положение - търсещи.
sparky
Младши потребител

Мнениеот taipan » 18 Юли 2007, 23:29

та някой търси ли и има ли желание да ме учи било и за 100-налв. де се казва за кафето и чест и билетите но ДА УЧА!!!
пишете на лс
taipan
Потребител

Мнениеот aglaia » 18 Юли 2007, 23:42

Не мога да ви разбера аз вас. Какви 100 лева, за каккво говорите изобщо. Та сега мрежата, Капитал - всичко е пълно с обяви и се търсят юристи - опитни и неопитни, партньори, стажанти - всякакви. Елате да видите по наше време - нямаше кьорава обява, всичко ставаше с връзки, слугуваше се за без пари, висеше се по опаши - но следвайки свещенната и безполезна мантра, че, видите ли - колко се научавало така - да бе, научавате се коя е Ленчето от фирмено - нали сте всеки ден на опашката при нея, и как го пие кафето...

Та мисълта ми беше, че само да се разровите, ще видите много обяви, в които се търсят стажанти, отделно вижте в сайтовете контакти на големите кантори и кандидатствайте, дори да няма обява - стажанти винаги трябват... Не е нужно да се подценявате, какво е това "дори и за 100 лева", просто потърсете по обичайните начини... На сегашното ми работно място - една от най-големите кантори в България, съм кандидатствала с конкурс, и стажантите идват с конкурс... Това е...
aglaia
Младши потребител

Мнениеот taipan » 19 Юли 2007, 00:12

говориш......
гледам обяви като луд в нета!!
taipan
Потребител

Мнениеот aglaia » 19 Юли 2007, 15:16

Не става само с гледане :D !
aglaia
Младши потребител

Мнениеот taipan » 19 Юли 2007, 16:24