начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Заявленията по Закона за търговския регистър

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот brainbench » 18 Яну 2008, 17:08

Колега cleo,

Свалих програмата и тя наистина е страхотна! Мерси за линка. Много по-лека е от акробата, а съм сигурен, че има и други предимства, които тепърва ще установявам.

Единствения недостатък, който забелязах е, че при принтиране на формуляра през foxit информацията за начина на разпространение, публикувана в горния десен ъгъл на първата страница на формите, се отпечатва. Този елемент по принцип е non-printabe и не зная как ще реагират в Търговския регистър, ако някой представи формуляр, чиято първа страница съдържа тази информация. Не съм сигурен, че ще приемат заявлението, или по-лошо, дали няма да последва отказ?
brainbench
Младши потребител

Мнениеот cleo » 18 Яну 2008, 20:04

От менюто с инструменти: редактиране (edit), избираш подменю "редактиране на съдържанието", автоматично програмата те пренасочва към страницата на foxit и инсталираш foxit pdf editor файла се отваря отиваш, горе вдясно и затриваш (сиреч delete) всичко ненужно.
Лошото е, че понеже документа е със защита няма как да го запаметиш, след като си го променил, но това и Adobe не го позволява.
Дано ви е от полза, ако не за заявленията, то поне за други pdf-ове,
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот brainbench » 22 Яну 2008, 12:00

Колеги, тъй като нямам много време, ще забавя пускането на останалите формуляри.

Ако към някой формуляр, който не съм пуснал, има особен интерес, пишете, за да го разработя с преимущество.

Засега пускам Б5:

1. Заявление Б5 - запор на дружествен дял
brainbench
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 22 Яну 2008, 16:33

за да пишеш в тези файлове pdf ти е нужен Adobe writer Няма нужда да го конвертираш в нещо което не може просто има програмка която позволява да пишеш, корегираш и разпечатваш!
pitasht
Активен потребител

Мнениеот tiasuri » 22 Яну 2008, 16:48

brainbench,
наистина сърдечно Ви благодаря за безкористната помощ, която оказвате и Ви поздравявам за това което правите. Моите уважения за положения труд!

а аз като един скромен консуматор :roll: попълвам заявление А5 - на някои от полетата, вместо текста ми изписва точки (както когато си пишеш паролата например). Сигурно нещо бъркам и ще съм благодарна ако ми помогнете.
tiasuri
Младши потребител

Мнениеот tiasuri » 22 Яну 2008, 18:45

инсталирах по-нова версия на acrobat и сега всичко излиза както трябва :P
tiasuri
Младши потребител

Мнениеот brainbench » 23 Яну 2008, 16:11

brainbench
Младши потребител

Мнениеот brainbench » 23 Яну 2008, 17:32

Колеги,

:!: Бързам да ви кажа, че заявленията на сайта на регистъра вече са във формат, който позволява електронна обработка. :wink:

Вярно, че са скалъпени по най-левашкия начин, но поне могат да се попълват...

БИХ ИСКАЛ ДА ПОПИТАМ КАК Е ИЗБРАНА ФИРМАТА, КОЯТО РАЗРАБОТВА СОФТУЕРА НА АГЕНЦИЯТА И ПОЛУЧАВА ПАРИ ЗА ТОВА?! ТО БИВА ЛЕВАЩИНА, НО ТОВА ТЯХНОТО ПРЕМИНАВА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ!
brainbench
Младши потребител

Мнениеот SashkoS » 24 Яну 2008, 20:13

Искам да изкажа благодарности на brainbench за модифицираните от него заявления.

Видях, че в регистъра са ги преработили и реших да попълня едно от тяхните. Шрифтът който са избрали е лош (Courier), цифрите в булстата и другаде се попълват една по една.... наистина левашка работа.

Ще продължа да ползвам тези на brainbench.
SashkoS
Потребител

И аз ще продължа с тези на brainbench

Мнениеот didona77 » 25 Яну 2008, 11:40

SashkoS написа:Искам да изкажа благодарности на brainbench за модифицираните от него заявления.

Видях, че в регистъра са ги преработили и реших да попълня едно от тяхните. Шрифтът който са избрали е лош (Courier), цифрите в булстата и другаде се попълват една по една.... наистина левашка работа.

Ще продължа да ползвам тези на brainbench.

Споделям мнението на SashkoS. Наистина новите заявления от сайта не са направени добре. И аз ще продължа с тези на brainbench

Ще съм благодарна на brainbench ако продължи да ни дава още обработени заявления :D

Благодаря още веднъж!
didona77
Нов потребител

Мнениеот brainbench » 28 Яну 2008, 14:19

Колеги,
Разработих v.0.2 на заявленията, в която съм поправил някои малки грешки и съм подобрил функционалността на формулярите.
Ето линкове към заявленията от новата версия:

Група А - за първоначална регистрация, пререгистрация и промяна на основни обстоятелства:
1. А1 - Едноличен търговец;
2. А2 - Събирателно дружество;
3. А3 - Командитно дружество;
4. А4 - Дружество с ограничена отговорност;
5. А5 - Акционерно дружество;
6. А6 - Командитно дружество с акции;
7. А7 - Кооперация;
8. А8 - Клон на чуждестранен търговец;
9. АА - Промяна на фирма;

Група Б - за вписване на допълнителни обстоятелства относно прокура, клон, залог, запор и ликвидация:
1. Б1 - Прокура;
2. Б2 - Клон;
3. Б3 - Залог на дружествен дял;
4. Б4 - Залог на търговско предприятие;
5. Б5 - Запор на дружествен дял;
6. Б6 - Прекратяване и ликвидация;

Група В - за прехвърляне на търговско предприятие, преобразуване и преустройство:
1. В1 - Прехвърляне на търговско предприятие;
2. В2-1 - Вливане, сливане, промяна на правната форма или прехвърляне на имуществото на едноличния собственик;
3. В2-2 - Разделяне или отделяне;
4. В2-3 - Спиране на вписването при преобразуване;
5. В3-1 - Сливане или вливане на кооперации;
6. В3-2 - Разделяне или отделяне на кооперации;

Група Г - обявяване на актове:
1. Г1 - Обявяване на актове;

Група Д - запазване на фирма:
1. Д1 - Запазване на фирма.

Линкове към всеки нов формуляр ще можете да намерите в този постинг.
brainbench
Младши потребител

Мнениеот paulo » 02 Фев 2008, 19:49

Найголяма благодарност! И направо не разбирам защо те не направили това от началото...
paulo
Младши потребител

Re: Заявленията по Закона за търговския регистър

Мнениеот idito » 29 Яну 2009, 15:54

"т cleo на 18 Яну 2008 02:54 pm
Колега brainbench, поздравления за труда Ви и за решението Ви да го разпространите с некомерсиална цел. Наистина похвално.

Аз понеже не съм върл почитател на обемистите и тромави програми за Windows, препоръчвам отварянето на file-овете и попълването на изработените от Вас формуляри с мъничката програма Foxit Reader,
достъпна дето се вика "for free", ей оттук:

http://www.foxitsoftware.com/pdf/reader ... reader.htm"

Az haresah Fox Reader zashtoto moga da si zapametiavam PDF-a i da si produlja da si go redaktiram po-kusno... No ne moga da pisha na kirilica v nego? Na menu Languages mi kazva che niamalo update za tozi ezik... Mojete li da mi pomognete...??? Za da ne si igraia na Copy&Paste :)
Blagodaria predvaritelno!
idito
Нов потребител

Re: Заявленията по Закона за търговския регистър

Мнениеот lexter » 29 Яну 2009, 20:50

lexter
Потребител

Предишна

Назад към Търговско право