начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Ако не пререгистрирам фирмата

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ако не пререгистрирам фирмата

Мнениеот Deqnov » 04 Юли 2008, 11:17

Здравейте. Моля, който има време, възможност и желание, да коментира следния казус:
Имам фирма, която не работи от 1999 г. Ако не я пререгистрирам сега, какво ще се случи с нея? А и относно трудовия стаж, натрупан във фирмата, докато е работила - ако не я пререгистрирам, ще си запазя ли трудовия стаж?
Благодаря предварително!
Deqnov
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 04 Юли 2008, 13:49

Относно пререгистрацията - ако не я извършите в 3 год. срок тя ще бъде заличена служебно.

Относно стажа - обърнете се към счетоводителя си. Ако всичката счетоводна документация е водена коректно и са ви внесени осигуровки няма да имате проблем.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Благодаря

Мнениеот Deqnov » 04 Юли 2008, 15:14

Сърдечно благодаря, ДЕКАН!
Deqnov
Младши потребител

а за да навлезем в детайлите, където е дявола ...

Мнениеот damyan » 14 Юли 2008, 14:17

как точно си представяте тази служебна де-регистрация и заличаване? щото аз не си представям, че ще стане просто така, без да се опитат по някакъв начин да ни въвлекат в нея? майка ми има няколко фирми, които неса имали никаква дейност от създаването им, съответно не са подавани данъчни декларации, не са представяни ГФО в търговския регистър и прочие хубавини, и съответно на мен не ми се занимава да ги при-регистрирам, щото ще ни глобят най-малкото за тия ГФО-та. Но според мен като се стигне до служебната де-регистрация, АВ ще се опита да влезе в контакт с нас, и поне да понесем разноските по ликвидациятаи заличаването на не-пререгистрираните фирми. Вие като мислите?
... sorry, I'm fucked up inside.
damyan
Младши потребител

Мнениеот SashkoS » 14 Юли 2008, 19:03

Ние изобщо не си представяме служебната дерегистрация, защото още нито една фирма не е дерегистрирана по този път за да знаем каква ще е процедурата.
А за разноските в ЗТР има един чл.5 - той мисля дава яснота по въпроса?
SashkoS
Потребител

да де,

Мнениеот damyan » 17 Юли 2008, 14:43

ама ме притеснява това, че (преди) съдът глобяваше за закъсняло представяне на ГФО, АВ не знам да е глобявала, но никога не е късно да започнат. А относно процедурата по служебна ликвидация и заличаване на непререгистрирани ЮЛ - би следвало всичко да е в закона, не в сътворената от Ав практика ...
... sorry, I'm fucked up inside.
damyan
Младши потребител

Назад към Търговско право