начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Внимание за e-mail при вписване!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Внимание за e-mail при вписване!

Мнениеот radka_p » 10 Юли 2008, 00:49

Препоръчвам да не се вписва e-mail при вписване в Търговския регистър!

Регистрирах нова фирма и в полето за адреса на електронна поща вписах офисния адрес на бъдещата фирма, което се оказа лично за мен грешка за която съжалявам.
Няколко седмици след, като излезна регистрацията получих нежелано рекламно съобщение от българска фирма да закупя нейн продукт. Твърдо бях решил да опазя адреса да не попада в такива хора. След като попитах тази фирма от къде имат адреса ми, се оказа, че адреса е взет от Регистъра. Няма защо да крия фирмата - Апис София. Същата фирма купува информацията от регистъра за да я използва в своите продукти. Не бих се учудил, ако са разработили софтуерен модул, който да събира e-mail адресите от регистъра и след това да ги продава на куп на други фирми, които ги използвам за маркетингови цели (спам). Доколкото знам в САЩ това се води престъпление и се наказва с глоби и затвор.
Така че може би не е разумно да се публукуват при регистрация e-mail адреси.
radka_p
Нов потребител

Мнениеот papazov » 13 Юли 2008, 17:44

Недей заради бълхата да изгаряш юргана.
Можеш да ограничиш достъпа на нежеланите писма като ги поставиш в СПАМ списъка. Такъв поддържа всяка поща.
Посочването на електронна поща в заявлението към Агенцията по вписванията ти дава предимства. Най-вече това, че незабавно получаваш съобщенията на агенцията, които те касаят.
papazov
Младши потребител

Назад към Търговско право