начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

сделка или не: ако пуснеш моето пц -твое е, ако не ...

Казуси за недвижими имоти

Мнениеот satir » 21 Юли 2008, 10:57

bebitor написа:Случайно знам с коя ОС си, от една друга тема :) Неволно минах на ТИ, ако, разбира се, нямаш нищо против.
Всъщност, ОС (имам предвид инсталираната, не въобще без ОС) не ми трябва да се стартира даже :)
Само биоса да ме пусне, оттам нататък е лесно.

ЛЕСНО С КАКВО??? биоса може да те спре само да бъзикаш неговите настройки..... е, да.. ако забрааня да се буутва от ЦД си дотука...
И КВО ? сменяш биоса и? лог скриин и???
виж сега, не е достатъчно да знаеш с каква ОС съм а малко повече за нея..... Всеки фаил си има собственик и ПРАВА ЗА ДОСТЪП :idea:
И НЕ само файловете а директориите, дисковите устройства.... партишъните..... и те така..... ще видиш 1001 ERROR-a и 1001 предуреждения че нямаш права за това или онова...... бе, карай...
п.с. може на ТИ нема лощо :wink:
Последна промяна satir на 21 Юли 2008, 11:02, променена общо 1 път
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот Trapped » 21 Юли 2008, 10:59

stoyana написа:Понеже претендирате за всичко да се плаща, дали ако ви дойдат на проверка в офиса, ще сте си платил лиценза за операционната система, инсталирана на компютъра Ви, или офис пакета, и дали няма да има пиратски копия на филми, музика или игри.

Не само на адвокатите труда трябва да се заплаща!
То е ясно, че ако някой стигне до съд, ще си плати на адвокат.

Aбсолютно съм съгласен. Преди време дадох пример с форума на софтвизия, където хора с всякакво образование се занимават да обяснят поисканото във връзка със софтуера на всеки, който има нужда.

Само за едно не съм съгласен с Вас. Това:
То е ясно, че ако някой стигне до съд, ще си плати на адвокат.

Това е една голяма заблуда, в която живеят доста интелигентни и образовани българи. Адвокатски услуги не се ползват когато се ходи на съд, а се ползват за да не се ходи в съд и с цел да не се ходи в съд. Т.е. тези услуги в развитите държави се ползват преди съда и стигне ли се до съд адвоката се смята, че не си е изпълнил задачата. Аз лично разботя юридическа професия от скоро. Може би и аз някой ден ще се "овълча"...Не знам. Но това, което виждам в момента ми е достатъчно за да кажа, че и двете страни тук имат право. Някои потребители в този форум са се взели твърде насериозно. Но от друга страна имат основания. Защото този форум не е точно като софтвизия. Тук става дума за доста по-сложни неща от това да се обясни как работи дадена програма. Обикновено залогът са пари, много пари, права, много важни права...Имоти. А не е като някой да иска да си зареди субтитри или да си резне снимка. За един човек, който търси помощ може да изглежда, че казусът му е много прост. Но всъщност обикновено не е. Има, винаги има нещичко, на пръв поглед незначително, което той не е споменал, което би направило всеки един съвет даден тук грешен и даже ВРЕДЕН. За това когато става дума за важни неща, колегите избягват да дават отговори тук. За да не навредят.

Някой чудил ли се е защо в България има много глупави хора, които изработват много пари? Ами повечето от тях ползват адвокати. Знаят, че са глупави, но знаят кое е важно и кое не. И за това, което е важно - те плащат за да им се обясни. Плащат си за глупостта или за това, че не знаят. А умният винаги ще може да се оправи сам. Но не може да направи простата сметка, че що се отнася до важни неща е достатъчно от 10 пъти веднъж да не успее да се оправи сам и този един път ще му струва колкото 10 по 10 платени консултации със "знаещи". Българинът някак си няма навик да си прави сметка и да преценява риска. Иска всичко или нищо. Абе хазартен тип, слаб комарджия е той. :lol:
Последна промяна Trapped на 21 Юли 2008, 11:15, променена общо 1 път
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот bebitor » 21 Юли 2008, 11:06

На ЛС.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот satir » 21 Юли 2008, 11:35

bebitor написа:На ЛС.