здравейте, казуса се състои в следното. Кандидатствам по един проект за подкрепа на стартиращ бизнес, при което ако съм одобрена трябва да регистрирам собствена фирма и аз да й бъда управител, но в момента съм бременна и когато регистрирам фирмата ще бъда в майчинство. В момента работя на две места с два трудови договора. Искам да попитам дали мога да бъда управител на ЕТ и да взимам майчинството си чрез двете маста на които работя сега. Трябва ли да се осигурявам като управител на фирма след като ще бъда в отпуск по майчинство и има ли вероятност да си изгубя майчинството?
Благодаря предварително за отговорите!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 11:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
управител на собствена фирма по време на майчинство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Поне сто пъти тук е отговаряно на този въпрос.
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=31460 и още и още...
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=31460 и още и още...
- sunrise
- Активен потребител
Благодаря sunrise, но мисля, че казуса ми е доста по-различен. Аз тепърва смятам да открия фирма и едно от изискванията по проекта, по който кандидатсвам е аз да съм управител. А ми казаха, че по разпоредби на НОИ трябва да си наема управител и да го осигурявам. Не знам дали мога аз да съм управител и едновременно с това да взимам майчинството си от двете фирми, в които работя сега.
Малко е объркано (поне за мен), и ще съм благодарна ако ми дадете конкретен отговор.
Малко е объркано (поне за мен), и ще съм благодарна ако ми дадете конкретен отговор.
- anitast
- Нов потребител
Същото е. Ако регистрирате Едноличен търговец, то тази правна форма няма управител., а що се отнася до ЕООД например, ако изискването е такова, едва ли ще има изрично изискване , Вие да сте управителя. Освен това , Вие може да сте управител, но за периода на майчинство , да назначите прокурист. Прочетет внимателно написаното от Недев.
- sunrise
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|