начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Таксита измами

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Таксита измами

Мнениеот Borislava.Zaharieva » 01 Сеп 2008, 17:27

Здравейте ,

казвам се Борислава Захариева и съм от гр.Пловдив, и искам да изкажа възмущението си от измамните таксита!

На 31.08.2008г.,неделя към 23.00 ч.,съм на спирката на хотел"Тримонциум" с приятелят ми и звъня на фирма за таксита,от която нямам отговор.Реших да спра минаващите,като махнах на първото задаващо се към нас.Спря на метър от нас и се наложи да вървим след колата,като аз се зачудих ,че по вратите нямаше нито изписано името на фирмата,но въпреки това се качихме.Казах адреса,наложи се да обясня къде се намира блока ,където живея ,но шофьорът умишлено го подмина и спря на следващият вход(нали апаратът работи) и ми казва сумата от 6.19 лв.Аз направо се вцепених,обикновено ми излиза 3.00 лв.И започнах да разпитвам как така ми иска двойно,а той ми казва ще направя 20ст.отстъпка ,стават 6.00 и че обявил цените на стъклото!!!Стикерът беше на стъклото но трябва да си отвън за да ги видиш,вътре нямаше,питам каква е фирмата а се оказа,че не работят на повикване по телефона,били само три коли,нито имаше радиостанция нищо,апаратът беше пред скоростният лост,така, нищо не видях.Даде някакъв моб тел на фирмата ,който естествено не отговаря.Изобщо не съм убедена във верността на отчетените километри по касовата бележка,и дори имам цена за престой на светофар!!!!!Толкова нагло се държа ,и каза че изобщо не му пука,когато казах,че ще се оплача от него.Имам номера на колата,касовата,и името на шофьора.От касовият бон виждам фирмата и останалите данни,към кого да се обърна за да бъде санкциониран господина или фирмата?

Благодаря,че ми отделихте от времето си!!!

Поздрави.
Borislava.Zaharieva
Младши потребител

:)

Мнениеот bocman__ » 01 Сеп 2008, 22:35

Изпалнителна Агенция "Автомобилна администрация" е контролният орган, но... щом е имал работещ касов апарат, стикери с цени съответно за цена на километър пробег, цена на парвоначална такса, цена на минута престои, цена на повикване и всичко това за дневна и нощна тарифа (дневна 06:00-22:00, нощна 22:00-06:00) а стикерите с име на фирма както Вие го наричате не е длъжен да има, но сам почти сигурен, 4е превозвача го е пишело (в ъгала на предните врати точно под огледалата). Също така законът го задалжава да има цени от пред на таблото, но не и на стикерите на задните врати т.е там са само от вън. А до колкото имам някакав спомен имаше една наредба която позволява всеки превозвач сам да определя на какви тарифи да работи стига да не надхвърлят 3-пати цената на най-масовото гориво... т.е бензин А-95 който е около 2.20-2.30 лв. Но в никакъв случай не казвам, че нее вазможно и да е имал помпа, но щом си пазите касовият бон много лесно можете да си го сметните там си пише километри-лева, престои минути-лева и т.н :) шашми могат да се направят и дори с подмяна на гуми ако примерно апаратът е настроен на константа и размер на гуми 175/75/14 а той е сложил в последствие след като е минал метеорология и стандартизация по малки гуми примерно 165/65/14 прави повече обороти апарата отчита че е минал 1 км, а те реално са 700-800 метра. Малко е объркано, но дано разбере6 идеята. Просто гледай на какво се качваш и най-вече цените... :)
bocman__
Младши потребител

Мнениеот paradoxx » 03 Сеп 2008, 18:57

Ами гледайте цените! И на всичкото отгоре за 3 лева струва ли си толкова нерви...

На една приятелка й взеха 80 лева за 10 лева път, ама и тя не е гледала когато трябва....
paradoxx
Младши потребител

Мнениеот bocman__ » 04 Сеп 2008, 18:33

paradoxx написа:Ами гледайте цените! И на всичкото отгоре за 3 лева струва ли си толкова нерви...

На една приятелка й взеха 80 лева за 10 лева път, ама и тя не е гледала когато трябва....

неса и ги взели :) толкова е струвало, толкова е платила :) има толкова много таксиметрови компании който са се доказали на пазара... толкова ли е трудно да запаметите още един телефонен номер в GSM апарата си ? Дори всички компании предлагат и услугата "обратна връзка" което ще рече, че дори несе набутвате с телефон! Е разбира се под голямо самнение е даначното задалжено лице/фирма да плаща реален данък върху оборота :) , но това е друга тема...
bocman__
Младши потребител

Re: Таксита измами

Мнениеот Borislava.Zaharieva » 15 Окт 2008, 00:50

Много благодаря на първият отговорил.Много любезно ми обяснихте нещата.Наистина е моя вината ,че не гледам ,но искам да кажа ,на другите включили се ,че а зне писах тук заради трите ми лева!!!!!!!!!!!!!Просто бях възмутена,който миже да дава 80 и да не го бърка,негова работа.Просто ми е писнало от мушенници.Имам запаметени телфони,но тогава беше неделя и никой не ми вдигна телефона ,явно е нямало коли.Вместо да коментираме тези ,които работят на тези цени ,аз трябва да се обяснявам защо съм с екачила,ами извинявайте че ви споделих нещо,което ми е направило впечатление.
Borislava.Zaharieva
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 15 Окт 2008, 10:28

Е, добре, споделихте, ама както казва един колега тук /дано не се сърди ,че го цитирам:Това не е "Искрено и лично". Ако искате съвет -питайте, ама само за едното споделяне... :roll:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Borislava.Zaharieva » 16 Окт 2008, 15:06

Имам номера на колата,касовата,и името на шофьора.От касовият бон виждам фирмата и останалите данни,към кого да се обърна за да бъде санкциониран господина или фирмата?
Ето ми го въпроса!!!!Не е просто споделяне ,а се обърнах към вас за съвет ,все пак не всички тук са юристи и има и такива въпроси,а ако не давате конкретни отговори по-добре непишете.
Borislava.Zaharieva
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 16 Окт 2008, 15:08

Обърнете се към Комисия за защита на потребителя и НАП.
sunrise
Активен потребител

Назад към Търговско право