начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

служебна бележка при бременност на самоосигуряващо се лице

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

служебна бележка при бременност на самоосигуряващо се лице

Мнениеот iavorets » 05 Сеп 2008, 15:58

Уважаеми колеги,
Обръщам се както към юристите в този сайт, така и към обикновени граждани, какъвто съм и самият аз, които вече са решавали такъв казус. Разчитам на вашата помощ!
Искам да попитам дали самоосигуряващо се лице в бременност може да удостовери своята временна нетрудоспособност пред НОИ с болничен лист? Както се досещате това лице е жена ми, която влиза в 45 -те дни преди раждането. Ако болничен лист не върши работа или не може да бъде издаден за самоосигуряващо се лице, както твърди самия гинеколог, при когото е записана жена ми за проследяване на бременността, дали това е служебна бележка за бременност. И дали този документ е равносилен както болничния лист за работещите жени в бременност. Много моля ако някой е изпадал вече в такава ситуация или ако някой знае нещо по въпроса да ни насочи как се действа при такава ситуация.
Предварително благодаря!
iavorets
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 05 Сеп 2008, 18:02

Я да издава болничен лист и да не се ослушва!
prnedev
Активен потребител

Мнениеот kam74 » 08 Сеп 2008, 14:50

Аз се осигурявам по договор за управление, но то е същото и съм по майчинство от миналата година и при мен стана така:първия болничен се издава от лекаря при който съпругава ви ходи и е записана на женска консултация; втория се издава от болницата в която ще ражда, като ако има пренасяне т.е. ако роди след термина, за дните разлика от термина до датата на раждане трябва отново да вземете от същия лекар /при женската консултация/; и последния болничен за платените дни се взема от личния лекар.Подават се и редица други документи и декларации в НОИ
kam74
Младши потребител

Назад към Данъчно право