Здравейте колеги,
Моля ако има някой който се занимава с данъчно да ми помогне малко !
Става въпрос за вътреобщностни доставки ВОП !
Нарушенията визирани в акта и НП са две :
1 Данък в размер .... е начислен в следващия данъчен период - глоба по чл.180, ал.3 от ЗДДС!
2. Данък в размер .... е начислен след 3 месеца, като адм. орган счита че въобще не е начислен и прилага глоба по чл. 180, ал.1 от ЗДДС!
Проблема е в това че доверителя ми в срока по чл.86 не е разполагал с оригиналната фактура на доставчика, тъй като тя е пътувала със стоката от Австрия към България !
Стоката е пристигнала в България в момента на издаване на протокола по чл.117 от ЗДДС и към този момент е вписана в дневниците, осчетоводена и декларирана !
Въпросите ми са следните :
Каква точно е ролята на протокола по чл.117 от ЗДДС ?
Кога се счита изискуем данъка ?
Кога е настъпило данъчното събитие в момента на плащането или в момента на получаването на стоката в склада на получателя ?
Имал ли е право получателя да декларира без да притежава фактурата ?
Предварително благодаря за помощта ?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 07:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
АКТ по чл.86 ЗДДС помощ!!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: АКТ по чл.86 ЗДДС помощ!!!
Погледнете Писмо № 24-00-12 от 23.06.2008 г. на НАП относно: Данъчното третиране по ЗДДС на случаите на отразяване на протокола по чл.117 от ЗДДС в данъчен период, различен от данъчния период, в който е следвало да бъде отразен съгласно ЗДДС
Няма да е лошо да поговорите със счетоводителите на доверителя ви
Няма да е лошо да поговорите със счетоводителите на доверителя ви
- prnedev
- Активен потребител
Re: АКТ по чл.86 ЗДДС помощ!!!
Много благодаря колега ! Надявам се да успея да се реванширам аз работя по ЗУТ !
- petyo_pk
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|