начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

пререгистрация на ЕТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пререгистрация на ЕТ

Мнениеот pupilamiata » 18 Окт 2008, 11:57

Здравейте ,съжалявам , че лаик счети Ви занимава с глупости , но както е известно ни товарят и с други неща освен простите сметки )))
Имам следният казус: искам да пререгистрирам ЕТ в АВ като едновременно с това ЕТ-то е прехвърлено от съпруга на съпругата. Имам договор , нотариално заверен за прехвърлянето. Кои формулияри трябва да попълня за АВ.
Благодаря предварително
pupilamiata
Нов потребител

Re: пререгистрация на ЕТ

Мнениеот REVOLUTION » 18 Окт 2008, 12:02

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ , съжелявам , но обяснете на клиентите си , че това е юридическа работа , за която Вие не сте компетентен и трябва да се обърнат към адвокат.Аз като не разборам нещо във връзка със счетоводни въпроси , казвам на клиените да се обърнат към счетоводител,включително и аз така правя , а не почвам да пиша в tax.bg.
REVOLUTION
Активен потребител

Re: Пътя е ... при адвокат

Мнениеот haspllu » 18 Окт 2008, 15:18

" ...съжалявам , че лаик счети Ви занимава с глупости ..." , но ние не желаем да се занимаваме с глупостите на лаик счети ! :evil: :D :D :D :D
Когато ме боли зъб не ходя при счетоводител, а при зъболекар , при което посещението не ми е безплатно ! :idea:
haspllu
Нов потребител

Мнениеот temelkov » 19 Окт 2008, 23:34

Когато ме боли зъб не ходя при счетоводител, а при зъболекар , при което посещението не ми е безплатно ! :idea:
....направо си срам за адвокатската гилдия :oops: :idea:
temelkov
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 20 Окт 2008, 09:35

Към питащия: Е те точно това, дето го искат ЕТ-тата (условно: "старото" и "новото") да стане едновременно, няма да стане, щото ЗТР в преходните и заключителните си разпоредби го забранява - попрочетете там параграфите в края на закона и особено до § 4... А иначе - ако се хващате да правите неща, дето не са Ви много ясни, можете да погледнете пререгистрациите на ЕТ-та в сайта на ТР - оттам можете да вземете нужната информация. Въпросът е във филтрирането на тази, която не Ви трябва или пък ще Ви обърка.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот pupilamiata » 20 Окт 2008, 13:53

Благодаря на отзовалите се , на "важните" от такива като Вас, клиентите ни реват и искат ние да свършим и "тази" работа.
Лека работа и успешна седмица на всички ))
pupilamiata
Нов потребител

Назад към Търговско право