начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Отказ от Агенцията по вписвания

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ от Агенцията по вписвания

Мнениеот sanders9may » 19 Окт 2008, 16:17

Колеги,
Някой може ли да помогне със следния казус:
ООД подава заявление за вписване на промени. Има прехвърляне на дружествени дялове с нотариална заверка на подписите. Единият от съдружниците-прехвърлители е юридическо лице и е обявено в несъстоятелност. Има отказ да се впишат промените в ООД-то, тъй като не е представено разрешение от съда по несъстоятелността за извършване на прехвърлянето. Въпросът ми е, след като се получи такова разрешение и се представи нов договор за прехвърляне на дяловете пред Търговския регистър, могат ли да се ползват другите договори за прехвърляне, които са депозирани в регистъра или трябва да се подписват наново с нова дата?
sanders9may
Нов потребител

Re: Отказ от Агенцията по вписвания

Мнениеот bradshow » 19 Окт 2008, 21:24

Здравейте,
Да мисля, че могат да се ползват така подадените документи към заявлението, по което е постанове отказа, но изрично върху договорите да се запише номера на заявлението към което са подадени оригиналите и мисля, че всичко би трябвало да е ок
bradshow
Младши потребител

Назад към Търговско право