начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Проблеми при използването на фирмения печат

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблеми при използването на фирмения печат

Мнениеот c_welinowa » 19 Окт 2008, 21:54

Здравейте, позачудих се дали тук и е мястото на темата, но хайде...

Запитването ми е следното - къде и как се урежда правно що е то фирмен печат и какво ако нямаме такъв.
Впросът ми е провокиран от измененията в Закона за счетоводството....има много "но" около това кога е необходимо поставянето на фирмен печат и кога можем да пропуснем да го направим.

Предварително благодаря на всички за помощта! Оказа се, че в документооборота това е сериозен проблем.
c_welinowa
Младши потребител

Re: Проблеми при използването на фирмения печат

Мнениеот antri » 22 Окт 2008, 11:15

Мислш, че по- нов указ няма.. Както е видимо, няма задължителни реквизити.. Ако ншкой намери по- нов акт, и на мен ми е интересно :roll:

УКАЗ No 612 ЗА ПЕЧАТИТЕ
(обн.,ДВ,бр.69 от 31 август 1965 г.; изм.,бр.26 от 1988 г., бр.11, 47 от 1998 г., бр.45 от 2002 г., бр.97 от 15 октомври 2002 г.)

Глава първа
........................................

Чл.4. Формата и съдържанието на обикновените печати и щемпели се установява от учрежденията, предприятията и организациите, които ги ползуват. Тези печати не могат да носят изображението на държавния герб.

Глава втора
.........................................

Чл.7. (1) Право на обикновени печати и щемпели имат всички учреждения, предприятия и организации, представляващи юридическа личност, и техните поделения, което удостоверяват висшестоящите им ведомства и организации или съответният районен съд.
(2) Физическите лица имат право да ползуват само щемпели.
Чл.8. Ръководителите на учрежденията, предприятията и организациите, които ползуват печати, със заповед определят длъжностните лица, които ги съхраняват и полагат, и документите, които се подпечатват с тях.
........................
Чл.10. Печатите се полагат върху оригинала на издаваните документи и писма само след подпис на съответните длъжностни лица.
antri
Потребител

Назад към Търговско право