начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Отписване на управител - помощ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отписване на управител - помощ

Мнениеот eli_debeli » 22 Окт 2008, 16:34

Здравейте на всички!
Много ще се надявам на Вашата помощ за следния казус: работех в една фирма-ЕООД и след време ме направиха управител, но поради несъгласие с ръководството, напуснах преди да излезе регистрацията на фирмата с моето име като управител. Сега (3 месеца по-късно) все още не съм отписана и въпреки постоянните ми разговори, процедурата по отписване все още не е стартирана. Моля, да ми дадете съвет какви стъпки и действия да предприема, за да ме отпишат / да се отпиша като управител? Предварително благодаря
eli_debeli
Нов потребител

Re: Отписване на управител - помощ

Мнениеот REVOLUTION » 22 Окт 2008, 16:59

Трябва да отправите писмено уведомление до дружеството , че искате да бъдете заличен от ТР.С него може да направите и предизвестие или изявление за прекратяване на договора за възлагане на управлението , ако сте подписал такъв и все още не е пракратен.Дружеството трябва в срок от един месец от получаването на съобщението да заяви заличаването Ви от регистъра.Ако не стори това имате право сам да заявите заличаване на името си.....

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Re: Отписване на управител - помощ

Мнениеот eli_debeli » 22 Окт 2008, 17:31

Благодаря много за бързия отговор.
Имам само още един въпрос: има ли специален шаблон / образец за това писмено уведомление до дружеството или може да е в свободна форма?
eli_debeli
Нов потребител

Назад към Търговско право