начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Увеличаване на капитал на ЕАД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Увеличаване на капитал на ЕАД

Мнениеот renka_82 » 12 Ное 2008, 16:36

Колеги, моля ви за спешна помощ. Ще съм благдоарна на всички, които могат да ми помогнат. Става въпрос за следното:
Предстои ми увеличаване на капитала на ЕАД, като нивите акции се записват изцяло на едноличния собственик. Внесена е сумата за увеличаване и имам удостоверение от банката. Интересува ме следното, разликата между номиналната и емисионната стойност на акциите, числото Х кога трябва да бъде внесено? Преди да подам документите в Търговския регистър или може да ги подам, а след това да се довнесът парите?
Като бъде вписано увеличението на капитала, колко време след това можем да освободим парите, за да влязат в оборот?

Благодаря на всички, които ще ми помогнат!!!
renka_82
Потребител

Re: Увеличаване на капитал на ЕАД

Мнениеот zoom » 12 Ное 2008, 17:15

Преди да подадеш документи. Разликата трябва да е изцяло внесена. Прилагаш банковия документ. Парите се освобождават веднага след вписването, но тия неща с банката си ги уточни. То след като е регистрирано дружеството, няма нужда от набирателна сметка, а по сметката на дружеството и не мисля, че въобще се блокират.
Успех!
zoom
Потребител

Re: Увеличаване на капитал на ЕАД

Мнениеот renka_82 » 12 Ное 2008, 18:29

Много Ви благодаря!!!
Исках да се подсигуря като попитам тук във форума, защото имахме малко "търкания" с финансовия доректор, а и един колега ме подведя малко.
Да се надяваме, че утре ще пусна промените и дано да впишат увеличението без проблем :wink:
renka_82
Потребител

Назад към Търговско право