Колеги, за първи път ми се налага да ползвам чл.26 от ЗТР, тъй като си имам отказ.Въпроса ми е трябва ли да внасям наново такса за вписването или мога да ползвам тази по отказа?Тъй като от една страна доказателствата за платена такса са част от документите към заявлението, които можеш да ползваш, а от друга страна в чл.26 се говори само, че наново се попълва декларацията по чл.13,ал.4, а за нова такса не се говори, мнооого ми се ще да може да се ползва платената вече такава.
Някой да е пробвал и номера да е минал?
- Дата и час: 25 Фев 2025, 21:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ в ТР и такса?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отказ в ТР и такса?
Съжелявам , ще трябва да се плати нова такса!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Това от опит ли го казвате?Пробвали ли сте?
- katy_ib
- Младши потребител
katy_ib написа:Това от опит ли го казвате?Пробвали ли сте?
Ами не , нямам опит , но доколкото знам практиката е утвърдена.Аргументира се с това , че се подава ново заявление , следователно нова такса!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Нека помислим логично. Веднъж сте се обърнали към държавен орган с искане. Той е разгледал случая и е взел решението си, т.е. е свършил работата за таксата, която е внесена. Сега отново искате да бъде разгледано вашето искане, логично е да платите нова такса. Това, че може да се ползвате от документите е направено за улеснение, тъй като преди същите бяха на наше разположение във фирмените дела в Окръжен съд и без усилие можехме да си вземем документ заверен като препис.
- nevin_alibriam
- Потребител
При отказ се внася държавната такса отново.
- elenkova-pesheva
- Нов потребител
Нова такса - проверено и правено!
- praktika
- Младши потребител
Заплаща се нова такса, ново заявление, декларация по чл.13/4/ЗТР,както и молба до АВ в която се записва входящият номер на предното заявление,входящият номер на отказа,както и приложените вече докменти от които ще се ползваш/т.е.няма да прилагаш отново към заявлението/.
За съжаление от повторната такса няма как да избягаш.Дано никога повече нямаш откази.
За съжаление от повторната такса няма как да избягаш.Дано никога повече нямаш откази.
[i][b]Истината, само истината, но не цялата истина![/b][/i]
http://dragneva.com/
http://dragneva.com/
- veda_iv
- Потребител
Опитай и без нова такс- понякога минава, понякога не. Но няма какво да губиш- най- много нов отказ на това основание, който обаче е лесно отстраним недостатък.
- tais-a
- Нов потребител
Логиката сочи, а очевидно и практиката (по останалите споделени мнения), че нова такса ще трябва да се внесе и се дължи.
Истината обаче, е че така както е написан текста наистина поражда този въпрос. Поне аз като ге прочетох останах с впечатление, че всички приложения, вкл. и това за платена такса се ползват повторно. Съгласна съм с nevin_alibriam по въпроса.
Наистина е полезно и доуточнението на veda_iv относно молбата, с която се уточняват приложенията. Не се бях замисляла по въпроса.
Истината обаче, е че така както е написан текста наистина поражда този въпрос. Поне аз като ге прочетох останах с впечатление, че всички приложения, вкл. и това за платена такса се ползват повторно. Съгласна съм с nevin_alibriam по въпроса.
Наистина е полезно и доуточнението на veda_iv относно молбата, с която се уточняват приложенията. Не се бях замисляла по въпроса.
- teri_a
- Младши потребител
Здравейте,
за първи път ми се наложи да направя пререгистрация в ТР, заедно с вписване на промени в обстоятелства (промяна в името, адреса и седалището на фирмата) с електронен подпис и съответно получих отказ, поради грешка в първоначалните данни. Някой знае ли какво се прави? Наново ли трябва да подам документите?
Благодаря!
за първи път ми се наложи да направя пререгистрация в ТР, заедно с вписване на промени в обстоятелства (промяна в името, адреса и седалището на фирмата) с електронен подпис и съответно получих отказ, поради грешка в първоначалните данни. Някой знае ли какво се прави? Наново ли трябва да подам документите?
Благодаря!
- nodnol
- Нов потребител
Наново документите, наново таксата.. могат да се ползват някои, но не и заявленията.
- antri
- Потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|