начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Кръжок по регистриране на фирми.

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Кръжок по регистриране на фирми.

Мнениеот DEKAH » 29 Ное 2008, 21:33

Изображение

Изображение

Изображение
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот ceko1969 » 30 Ное 2008, 01:43

Браво DEKAN за идеята, развитието по темата много ми хареса ще пробвам с друга идея, извинявай за "плагиатството".
Браво Парушев, оказва се че няма невъзможни неща, а има "будали" и "тарикати". Продължавай в същия дух да триеш носа на "всезнайковците" с плаващ хонорар. Успех !!!
ceko1969
Младши потребител

Мнениеот paruchev_ » 30 Ное 2008, 10:05

medilex искам така леко само да се опитам да ти обясня защо действащите адвокати (според мен) плащате въпросния членски внос,най-вероятно е,за да се занимавате с дела,които студенти по право(като мен),наистина немогат да поемат,за където трябва яко да ви сече пипето.А и реално погледнато членския внос който плащате е нищо за вас,в предвид колко пари си изкарвате(ако не ме лъже паметта членския ви внос е до 500лв на година,което е смешно при положение,че има адвокати,които за да направят един прост предварителен договор по чл.19 от ЗЗД вземат 100лв,да не казвам пък колко ви е хонорара за съдебна делба на имоти).Затова тия неща с регистриране на фирми всеки кадърен счетоводител може да ги направи,а също познавам и счетоводители,които са се усъвършенствали в писането на нотариални актове.Затова членския ви внос е за сериозните дела,където действително без адвокат не може,но да ми разправяте,че за регистрация на фирма трябвало задължително адвокат са пълни глупости.Щели сте да сезирате незнам си кого,на какво основание?Да не сте намерили някъде забраняваща императивна норма,която да твърди това?
paruchev_
Потребител

Мнениеот sunrise » 30 Ное 2008, 10:29

paruchev_, това ,че сте успели да регистрирате с определени документи 2-3, че и десет фирми , нищо още не означава.
Пък и не знам дали реялно сте студент по право, защото би трябвало като такъв да имате малко по-широк поглед върху нещата. Проблемите на една фирма не свършват с регистрацията , а започват с нея. После може да се окаже ,че уставът-бланка , който сте им приложили е мечешка услуга в конкретния случай.
Ама не става само с ядене тази работа... :wink:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот paruchev_ » 30 Ное 2008, 10:45

Моята работа е само до регистрацията оттам нататък да се спасяват сами,а инъче че съм студент по право си е така,ще взема да си сканирам накрая студентската книжка за доказателство.Просто вашата представа,че един студент по право като е 5-и курс и трябва да знае всичко е леко объркана и проблема за незнанието не идва от това,че студентите са глупави просто преподавателите не си вършат качествено работата.За втори път казвам от моя кърс няма студент(а ние сме 100 човека курс),който да знае как се регистрира фирма,някои незнаят дори как да напишат пълномощно,предварителен договор,запис на заповед, но проблема не е в колегите, а в лекторите,които си изнасят лекцииките примерно по търговско право за две седмици не показват никакви нагледни материали и до там свършва всичко просто е гадно но това е истината в българското образование към това число студенти спадам и аз,но поне се надявам със сегашното си занимание да наваксам нещо колкото и малко да е,защото за една седмица работа с тези хора,съм научил повече отколкото 5 години в университета.
paruchev_
Потребител

Мнениеот DEKAH » 30 Ное 2008, 13:59

мдам.... скоро ще пусна една тема в общи дискусии. Време е колеги да си хващаме чукалата и да оставим форума на самодейците.

Ние да си ходим по делата за големите пари и да не се занимаваме с дреболии.

Колкото повече самодейци - толкова повече работа за нас.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 30 Ное 2008, 14:32

:roll: Ааааа няма да ми разваляте удоволствието- и двамката! Искрено се забавлявам с написаното от колегата студент, та ... да продължим така.
Нали смехът е здраве? Посегателство върху здравето ми ли прозира? 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 30 Ное 2008, 15:18

ДЕКАН,

Въхищавам се на обективното ти чувство за БАЛАНС на интересите в този форум.
Аз също се забавлявам, но ако разрешите, от този момент нататък ще изпълнявам ролята на "стрелочник на Гара-разпределителна", защото УваЖавам участниците еднакво.
Ноооо, уважавам преди всичко себе си и когато зърна нещо не така в ред, ще изпълнявам функцията си отговорно пред обществото.

Благодаря за оказаното доверие!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот xpucmo » 30 Ное 2008, 15:30

"Моята работа е само до регистрацията оттам нататък да се спасяват сами..." То няма какво да е коментира по това изказване на амбициозния студент, който явно е задочник. В интерес на истината не виждам проблем сульо и пульо да регистрират ЕООД-та, но да се занимават с ООД -та вече ми се струва прекалено, от такива самодейци - фирми за недвижими имоти и счетита съм видял какви ли не неща, като например загуба на имоти за 5 млн. лева на Златни Пясъци, за който сами може да предположите какви дела ми се налага да водя сега. (пак че има смисъл е дело да се води). Парушев или както там ти беше името, целта не е да начаткаш едно договорче, (аз за договор по чл.19 взимам по тарифата, така че 100 лв. ми се струва смешно за сериозен договор, за твойте явно е много), а да го напишеш така, че първо да не ти се смеят всички, и второ - да не те съдят всички. Затова и тези неща се правят от адвокати, затова и тези адвокати се застраховат задължително. И това не го пиша щото нек'ъв напорист отворко ме е изнервил (аз с регистрации не се занимавам, освен с по-сериозни като болници, АД-та и пр.), а за да не се доверяват хората на такива като вас и да идват после да реват на нас. Регистрирайте се ЕТ-та, ЕООД-та и ООД-та на застарели англичани, но дотам!!!
xpucmo
Нов потребител

Мнениеот paruchev_ » 30 Ное 2008, 17:04

xpucmo имам само един въпрос и какво толкова му е сложното написването на един предварителен договор?До колкото те разбирам за теб това е нещо много сложно и важно, но все пак кажи къде се запъваш аз ще ти помогна такъв един договор се пише точно за 3 мин стига да имаш актуална скица на имота или нотариален акт.Даже хмм вземайте по 300 лв за такова нещо нали все пак и мастилото на принтера трябеа да се сменя.А и не виждам голямата разлика в регистрирането на ООД кое му е по-сложното,че ми е любопитно може би разпределението на капитала от съдружниците или няма да издавате адвокатските си тайни.А относно статута ми на обучение разлика между редовните студенти и задочниците няма,в смисъл че екзаминаторите отделят по равно от скъпоценното си време,проблема идва на изпита,че искат редовните студенти да знаят повече от тия,които са задочно...... както и да е.
paruchev_
Потребител

Мнениеот Гост. » 30 Ное 2008, 17:36

:roll: А-а-а, и след това изявление, само да сте ми пипнали увеселението! :lol: :lol:

.... но е жалко!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот paruchev_ » 30 Ное 2008, 17:41

радвам се,че се веселиш ще помагам с каквото мога :D
paruchev_
Потребител

Мнениеот sunrise » 30 Ное 2008, 18:28

xpucmo имам само един въпрос и какво толкова му е сложното написването на един предварителен договор?До колкото те разбирам за теб това е нещо много сложно и важно, но все пак кажи къде се запъваш аз ще ти помогна такъв един договор се пише точно за 3 мин стига да имаш актуална скица на имота или нотариален акт.Даже хмм вземайте по 300 лв за такова нещо нали все пак и мастилото на принтера трябеа да се сменя.А и не виждам голямата разлика в регистрирането на ООД кое му е по-сложното,че ми е любопитно може би разпределението на капитала от съдружниците или няма да издавате адвокатските си тайни.А относно статута ми на обучение разлика между редовните студенти и задочниците няма,в смисъл че екзаминаторите отделят по равно от скъпоценното си време,проблема идва на изпита,че искат редовните студенти да знаят повече от тия,които са задочно...... както и да е.
Ами точно и в това ти е проблема, че не виждаш!? Засега твой, а след време и на клиентите ти.
Не е важно дали ще вземеш 50,100, 1000 или 5000 лв., важно е отношението ти към работата. А ти го имаш за някаква ширпотреба. Моят , съвсем добронамерен съвет е:или влизай в час или не се занимавай с право.
Въпрос: Предварителен договор за учредяване право на строеж на апартаменти, напр.15 броя, 6 броя гаражи и да речем 10 магазина, като към жилищата има мазета срещу обезщетение в размер на 30 % от ЗРП на сградата. Чакам да го напишеш за три минути. Ама идея даже си нямаш за какво става въпрос. Това се учи и в университета , и в практиката. Но не и при това отнашение ,че всичко е фасулска работа, за пет минути. Аз се занимавам от 92г. с право като студент и практикуващ юрист , но мога да кажа , че все още уча , постоянно.
А на теб успех и Бог да пази клиентите ти.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот vito_mn » 30 Ное 2008, 19:25

работя на постоянен трудов договор. Имам ли право да учредя еоод, на което да съм собственик и управител? на какъв тип договор трябва да се назнача като управител, без да напускам местоработата си в момента?
vito_mn
Нов потребител

Мнениеот kolman » 30 Ное 2008, 21:11

vito_mn написа:работя на постоянен трудов договор.
БРАВО
Имам ли право да учредя еоод, на което да съм собственик и управител?
МОЖЕ.... СЛЕД ТОВА ЩЕ ПОПАДНЕШ НА АДВОКАТ ... ЗА НЕОБХОДИМА КОНСУЛТАЦИЯ
на какъв тип договор трябва да се назнача като управител, без да напускам местоработата си в момента?
НА КЪКВТО АДВОКАТА ТИ ПРЕПОРЪЧА, ОБАЧЕ, ПОНЕЖЕ ТИ НЯМА ДА ХАРЕСАШ ОТГОВОРА, ЩЕ ПОПИТАШ, АМА МОЖЕ ЛИ ИНАЧЕ, И ПОНЕЖЕ НЕ СИ ДАЛ ВСИЧКИ ДАННИ НА ТВОЯ АДВОКАТ, ТОЙ ЩЕ ТИ КАЖЕ : МОЖЕ И ДА МОЖЕ, ПЪК ТИ ЩЕ СИ ПРИЕМЕШ ТОВА КАТО ОТГОВОР ЕДНО КЪМ ЕДНО И НАКРАЯ ЩЕ ДУХАШ СУПАТА, АМА .....
kolman
Потребител

Мнениеот medilex » 30 Ное 2008, 21:30

Колега sunrise, мисля че сте се подвели... Парушев твърди, че писането на НА и въобще всичко в правото е елементарно, колегата Христо написа доста смислени неща, за това как трудът ни следва да се цени и да се извършва само от хора с нашето образование, които знаят какво правят!
medilex
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 30 Ное 2008, 21:43

ееееее.... няма друга такава тема в тоя форум.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот paruchev_ » 30 Ное 2008, 22:20

Опа мен не ме замесвайте в това имах предвид,че регистрацията на една фирма като ЕООД и ООД може да се извърши и от човек,който не е юрист,но до там от там нататък вече наистина е желателно да се намеси адвокат,имах предвид също,че и предварителния договор и нотариалния акт могат да се напишат от човек,който не е адвокат и също така пълномощното е така(но трябва да се завери при нотариус).Мисълта ми беше,че за някои процедури може да се спести ходене до адвокат.Но за това,което пита колегата както и за съдебната делба,за която пита другия там вече си трябва адвокат.Ето за тия неща адвокатите си плащат членския внос. :D
paruchev_
Потребител

Мнениеот kolman » 01 Дек 2008, 00:12

paruchev_ написа:
.Мисълта ми беше,че за някои процедури може да се спести ходене до адвокат.

:D

Парушев, уважаеми, за някой неща, наистина, може да се спести ходене при адвокат, прав сте.
После идвате при адвоката и питате - ама ЗАЩО. Еми така. Не сте дошли при адвоката преди това. Защо не - не било ваша работа - това е подличко, показва маенталитет на мишка и представлява измъкване от проблема. Ама като прецакате нещата - съдебната система ви е виновна.
Но като си мислите, че за някой неща не е необходимо да бъдете при адвокат!!? Ако твърдите, че сте студент по право, защо не прочетете, или не си спомните какво представлява облигационното отношение - Кожухаров го е написал перфектно в първите 20-тина стр.
kolman
Потребител

Мнениеот paruchev_ » 01 Дек 2008, 01:17

sunrise dava6 mi 100lv i ti go pi6a za to4no 2 min i 30 sec moje da zasi4a6 ako iska6.namira6 parite i i e tvoi,sega ne moga da otkaja pomo6t na kolega 6tom vie se zatrudnqvate za men tova ne e problem.
paruchev_
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Търговско право