начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Начална консултация

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Начална консултация

Мнениеот ilv323 » 14 Дек 2008, 11:45

Здравейте !
Имам сключен договор с една брокерска къща за валутна търговия от 2007 г. В началото на 2008 г. въпросната къща беше погълната от друга фирма , но на сайта й изрично се споменаваше , че се запазват старите сметки без преподписване на договорите ! Така и се получи - продължих да ползвам услугите на фирмата без да съм подписвал нищо ново ! В момента имам основателна жалба към фирмата за неизпълнена сделка , поради което загубих известна сума пари! От къщата направиха проверка и се позоваха на точка от новия договор , който аз обаче не съм подписвал и смятам че за мен важи стария договор , според който съм в правото си да оспорвам неизпълнената сделка ! Готов съм да се консултирам с адвокат срещу заплащане и да заведа дело за пропуснати ползи и нанесени вреди ! Просто искам на първо четене да ми потвърдите , че имам право на това , защото все пак нямам нужното юридическо образование , а освен това брокерската фирма е собственост на известен "олигарх" и имам съмнения , че ще се намерят смели адвокати , които да се опълчат срещу негова фирма !Длъжен съм да опитам в името на справедливостта , която винаги съм отстоявал !
Затова съм беден , но с чиста съвест ! Благодаря Ви за помощта ! Лек ден !
ilv323
Младши потребител

Re: Начална консултация

Мнениеот rama » 14 Дек 2008, 13:12

трябва да се снабдите с документи по повод "поглъщането"
rama
Потребител

Мнениеот ilv323 » 14 Дек 2008, 13:47

Ето това има като информация ! Може би трябва да се изиска решението на КФН ! Има ли адвокат , който би се заел ? Аз плащам ! :lol:
"СТС Финанс" ЕАД се преобразува юридически чрез вливане в "Булброкърс" ЕАД.
02.01.2008, СТС Финанс
Уважаеми клиенти,
На 28.12.2007 година „СТС Финанс” ЕАД се преобразува юридически чрез вливане в „Булброкърс” ЕАД. В качеството си на регулаторен орган, с Решение № 1636-ИП от 21.12.2007 г., Комисията за финансов надзор издаде разрешение за вливането, при условията на универсално правоприемство, като цялото имущество на „СТС Финанс” ЕАД ще бъде прехвърлено и ще се поеме от ИП „Булброкърс” ЕАД.
„Булброкърс” ЕАД се управлява от Съвет на директорите в състав: Иван Ненков – Председател, Станимир Кръстев – Зам. председател, Росица Лисичкова, Радослав Рачев – Изпълнителен директор, Иво Сеизов – Изпълнителен директор.
След вливането, всички клиенти на „СТС Финанс” ЕАД ще имат възможност да продължат да бъдат обслужвани по силата на договорите, сключени с „СТС Финанс” ЕАД, без да е необходимо преподписване им. В качеството си на универсален правоприемник, „Булброкърс” ЕАД ще поеме обслужването, правата и задълженията на „СТС Финанс” ЕАД като страна по отношенията с клиентите.
ilv323
Младши потребител

Мнениеот juppiter » 14 Дек 2008, 14:39

Оставете един E-mail и града, в който живеете ,за да се свържат с Вас желаещите колеги.
При тази ситуация е излишно да коментирам въпросите Ви ...
juppiter
Младши потребител

Мнениеот ilv323 » 14 Дек 2008, 14:55

От София съм ! email e ilv323@abv.bg .

Мисля че казуса е спечелен ! Но въпросната фирма разполага с много пари и възможности да протака делото !
Ако информираме някои медии ще е добра реклама и нещата ще се движат по-бързо , тъй като общественото мнение ще е на наша страна ! ( лично мнение ) :oops:
ilv323
Младши потребител

Назад към Търговско право