Моля да ми помогнете с информация по следните въпроси:
Съпругът ми, който почина наскоро има фирма заедно с неговия брат, с който не съм в добри взаимоотношения. Какво трябва да направя, от какво трябва да се предпазя? След като има фирма на името на моят съпруг децата ми ще имат ли право на наследствена пенсия? Трябва ли да предприема нещо по закриването й, има ли опасности от злоупотреби от страна на неговия брат?
- Дата и час: 25 Фев 2025, 21:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съпругът ми, който почина има фирма със своя брат
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съпругът ми, който почина има фирма със своя брат
Подред на въпросите:
- Не става ясно, но най-вероятно фирмата е ООД.
- Наследствена пенсия според мен няма (давам мнение без да съм специалист).
- Ако братът реши може да злоупотреби.
- Да закриете фирмата сега не можете, може би и по-късно няма да можете.
Вие наследявате делът на съпруга си, но за да стане има доста неща да направите.
Вземете всички документи, които имате за фирмата и потърсете адвокат, който да ви разясни какви възможности и права имате и да предприеме действия.
- Не става ясно, но най-вероятно фирмата е ООД.
- Наследствена пенсия според мен няма (давам мнение без да съм специалист).
- Ако братът реши може да злоупотреби.
- Да закриете фирмата сега не можете, може би и по-късно няма да можете.
Вие наследявате делът на съпруга си, но за да стане има доста неща да направите.
Вземете всички документи, които имате за фирмата и потърсете адвокат, който да ви разясни какви възможности и права имате и да предприеме действия.
- SashkoS
- Потребител
Моля да ми помогнете с информация по следните въпроси:
Съпругът ми, който почина наскоро има фирма заедно с неговия брат, с който не съм в добри взаимоотношения. Какво трябва да направя, от какво трябва да се предпазя? След като има фирма на името на моят съпруг децата ми ще имат ли право на наследствена пенсия? Трябва ли да предприема нещо по закриването й, има ли опасности от злоупотреби от страна на неговия брат?
В такива случаи, когато наследодателят е имал качеството на търговец, или има участие в търговски дружества е препоръчително да се приеме наследството по опис по реда описан в чл. 49 и сл. от Закона за наследството.
Ако обаче децата му са непълнолетни задължително приемат наследството по опис- чл. 61, ал. 2 ЗН.
Приемането на наследството по опис дава това преимущество, че наследниците приели по опис отговарят само до размера на полученото наследство за задълженията на наследодателя, тъй като наследството като правило включва както активи така и пасиви.
След като приемете наследствето по опис ще имате реална нформация какво да предприемете по фирмата.
Дали децата Ви ще имат право на наследствена пенсия и в какъв размер зависи от това дали наследотелят е придобил лично право на пенсия - най добре справка в НОИ.
-
Standbay - Потребител
Благодаря Ви,
фирмата е ООД, но за съжаление аз нямам никакви документи и не мога да ги намеря. Моят съпруг не ми беше казъл за тази фирма, която е направил с брат си, но имам само едно съдебно решение, от което аз разбирам, че съпругът ми е имал фирма, която е със седелище нашият домашен адрес в съдружие с неговия брат. Брат му извършва дейнст с фирмата. Намирам се в омагьосан кръг. Първо, че съпругът ми не е споделил с мен за тази фирма, която е от 2005 г. и второ да не би неговият брат да злоупотреби, защото до този момент той си мисли все още, че не знам за фирмата и не е предприел никакъв разговор с мен.
фирмата е ООД, но за съжаление аз нямам никакви документи и не мога да ги намеря. Моят съпруг не ми беше казъл за тази фирма, която е направил с брат си, но имам само едно съдебно решение, от което аз разбирам, че съпругът ми е имал фирма, която е със седелище нашият домашен адрес в съдружие с неговия брат. Брат му извършва дейнст с фирмата. Намирам се в омагьосан кръг. Първо, че съпругът ми не е споделил с мен за тази фирма, която е от 2005 г. и второ да не би неговият брат да злоупотреби, защото до този момент той си мисли все още, че не знам за фирмата и не е предприел никакъв разговор с мен.
- maribellag
- Нов потребител
Ако знаете името на фирмата и нейния булстат (ЕИК) можете да направите справка в сайта на търговския регистър. Ако фирмата е пререгистрирана там ще има всички данни за нея, както и досието и.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|