начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Запазване на заявленията за вписвания

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запазване на заявленията за вписвания

Мнениеот antri » 05 Яну 2009, 10:44

За много години! Нека новата година да се отчете като най- спорната и най-найската до сега:)
Имам въпросче към ползващите правно- информационна система колеги. На мене са ми причислили служебно една Лакорда, от която досега оплаквания почти нямам.. Обаче ми се налага да попътувам малко, и за да си върша дистанционно работата мислех да си закупя я Сиелка, я Апис.. Но ще съм благодарна ако ми кажете дали те се справят със запаметяването на гадните PDF-и на Агенцията/шот Лакордата ми ги помни!/, или нъцки.. :evil:
Всяка препоръка относно някоя от системките ше ми доде добре :mrgreen:
antri
Потребител

Re: Запазване на заявленията за вписвания

Мнениеот SashkoS » 05 Яну 2009, 11:23

За много години!
Не разбирам много въпроса. Ако става дума за помнене на ПДФ-и с въведена информация - независимо дали публикувани на сайта на АВ или други - ами просто се записват на диска така както са си.
Ако става дума за помнене на бланки от самата система - ползвам АПИС - всички бланки за въвеждане на инфо (но не са ПДФ) могат да се записват заедно с информацията. Не знам обаче дали Апис имат интернет вариант.
SashkoS
Потребител

Мнениеот antri » 05 Яну 2009, 12:03

:) Да разясня - ПДФ-ите на агенцията не ми дават да ги запиша попълнени - или само като текст, или непопълнени :( Мога само да ги принтирам като ги попълня. Лакорда ми позволява да ги запаметявам, и съответно да ги изпращам попълнени. Обаче горепосочената има само годишни абонаменти, а не мен ми трябва за три месеца само. Затова се чудя дали някоя от другите има подобна опция.
antri
Потребител

Мнениеот antri » 05 Яну 2009, 13:08

Алтернатива - някой да ме замести, а аз три месеца да си клатя краката :mrgreen:
antri
Потребител

Мнениеот Гост. » 06 Яну 2009, 01:03

Лютия ми даде преди време една програма...
Ако ми изпратиш на лични, ел. си поща, ще ти я препратя...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот SashkoS » 06 Яну 2009, 11:56

Аха, разбрах.
Аз ползвам ПДФ-и, не точно на агенцията, но и техните стават. Програмата, която дава възможности за запис на попълнени бланки е PDF-XChange Viewer, безплатна е (ама напълно) и може да се изтегли оттук:
http://www.docu-track.com/downloads/users/

Даже сега забелязвам че има и за флашка :)
Откак я ползвам и не помислям за други варианти, Адобе Ридър го махам на момента в който го видя някъде инсталиран. Бланките на Аписа ги ползвам за други неща.

Ако трябва да се изръсиш само заради АВ - това е по-евтино и също толкова функционално решение.
SashkoS
Потребител

Мнениеот SashkoS » 06 Яну 2009, 12:02

А, погледнато по-общо - дали е възможно дистанционно да се върши работа в офиса - и за това си има решения. При наличие на добра интернет връзка, човек може да влезе в офисния си компютър от лаптопа в хотела и да работи все едно е на бюрото в офиса.

... пардон, не всичко може ... кафето на секретарката няма как да дойде дистанционно...
SashkoS
Потребител

Мнениеот Гост. » 06 Яну 2009, 17:03

Правилно! :)
Това е програмата, но не успявам да я изпратя- ел. ми поща отказва да изпраща изпълними файлове... съжалявам.
Исках да ви отговоря на лични, но не сте активирали опцията и се наложи да вляза отново в темата и така разбрах, че вече са ви предложили разрешение на проблема.
Това е, което ви е нужно. На мен върши идеална работа.
А опцията- лаптоп е винаги за препоръчване...
Успех!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 06 Яну 2009, 17:07

Апропо- за такива гъдели, като сочената програма, мисля е редно да си помагаме!

SashkoS,
благодаря че сте пейстнали линка на сайта- аз не разполагах с него, но е наистина удобен вариант.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот antri » 07 Яну 2009, 11:27

poli_g, нещо имам странни облачета по съобщенията - получи ли ЛС от мен?

И да не отаварям нова тема - едно нещо ми е интересно.. Тъй като пак е вързано с дистанционната работа, която ми се иска да успея да наложа :mrgreen: От кревата с лаптопа некакси ми е много симпатично..

Признала съм си вече - не съм действащ адвокат.. Само бъдещ такъв, но тази ми "квалификация" не ми дава правото да бъда заявител пред АВ. Обаче при приложените документи, когато иде реч за вписване по електронен път, винаги има възможност да се добави сканирано същото заявление.
Чудех се.. дали няма начин сканирано да приложа заявление с нотариална заверка на подписа на представляващият - заявител.. Естествено в електронната бланка данните ще бъдат същите като на сканираното заявление, но най -накрая ще се мъдри моят ел. подпис.. Естествено, ще си има сканирано пълномощно, декларации и прочие кото трябва.. Как смятате, да пробвам ли дали ще мине е една пререгистрацийка, или 100% ще ми друснат отказ?
antri
Потребител

Мнениеот antri » 07 Яну 2009, 13:04

Опс.. малко през пост чета :oops: Благодаря и на двамата за усилията - оценявам и ако успея ще се реванширам!
antri
Потребител

Мнениеот djigit » 19 Яну 2009, 13:01

Аз изпращам попълнени заявления по мейла и се получават празни-текста е изчезнал........интересна работа.........някой знае ли зашо се получава така?
djigit
Младши потребител

Назад към Търговско право