начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

ЕТ - отговорност завинаги???!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЕТ - отговорност завинаги???!

Мнениеот rebeks » 09 Фев 2009, 17:37

Здравейте!Съпругът ми има ЕТ и до колкото зная отговаряме солидарно с цялото имущество!Как стои въпросът обаче с имуществото на децата,ако са пълнолетни?Кризата ни доведе до неизплащане от страна на клиенти,което се отрази на нашата към други лица..Мога ли по някакъв начин да взема мерки да не се засягат интересите на децата ми в случай, че се предяви съдебно искане към ЕТ?Мога ли да прехвърля личното си имущество на децата,за да не се запорира?Благодаря предварително и се извинявам за незнанието си..
rebeks
Нов потребител

Re: ЕТ - отговорност завинаги???!

Мнениеот DEKAH » 09 Фев 2009, 18:23

За съжаление няма как да гадаем какво точно е имуществото ви, нито какви точно са задълженията ви.

Мисля, че няма да е зле да се консултирате с адвокат. Задайте му конкретни въпроси.

п.п. Да бяхте си направили ЕООД.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот genius75 » 09 Фев 2009, 18:27

много въпроси.........
Децата ви ако са навършили пълнолетие - не са деца.
genius75
Потребител

Мнениеот rebeks » 09 Фев 2009, 19:03

ЕТ-то е едно от първите регистрирани някога и след като си работиме почтено не съм се притеснявала.А "децата" имах впредвид като наследници,иначе единия е над 18 г.Към нас имат задължения няколко фирми,като за едната пуснах жалба в прокуратурата и се оказа,че не сме само ние и нямат нищо на свое име!Ние съответно закъсняваме с издълженията си към основния ни доставчик за първи път и това ме притеснява!Един фиктивен развод дали би могъл да улесни евентуални бъдещи ядове или да прехвърлям всичко на пълнолетния си син?Ако някой има добра идея може да ми пише на лични да се срещнем.ако това е възможно тук,защото не съм наясно с възможностите на сайта!
rebeks
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 09 Фев 2009, 19:27

Госпожо, според Закона за адвокатурата е забранено адвокатите да се рекламират. Толкова ли ви е трудно да намерите адвокат от населеното място, в което живеете? Всеки адвокат може да ви консултира и то за скромна сума. Нещата не са толкова елементарни, за да се обсъждат във интернет форум. Както знаете анонимността не е гарантирана по никакъв начин.

Има много важни неща, които и да искаме няма как да ви обясним. Прехвърлянето на имоти не винаги върши работа.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот rebeks » 10 Фев 2009, 14:03

DEKAN, благодаря за добронамерения отговор! Човек не може да предвиди всичко в живота и да се опази,особено след като живее и работи почтено!
rebeks
Нов потребител

Назад към Търговско право