начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Кръжок по регистриране на фирми.

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Кръжок по регистриране на фирми.

Мнениеот SashkoS » 01 Дек 2008, 12:46

Най-настоятелно ще помоля адвокатите и другите юристи ДА НЕ ПИШАТ В ТАЗИ ТЕМА!
Така се опорочава идеята неюристите тук да обменят мисли и съвети БЕЗПЛАТНО и да си спестят ходенето до адвокатските кантори за регистрация на фирми. Какво няма да си спестят е друг въпрос и не е за тази тема.
Тъй като и моите теми са спам, нека модераторът ако реши да ги изтрие, аз не съм наясно как мога да се редактирам.

П.П. Парушев, писанията на сайта със съветите за регистрация овътря бъдещите собственици. Ти, като ги преписваш ги овътряш още. Не е зле и да си отваряш закона понякога.
SashkoS
Потребител

Мнениеот ivminkov » 04 Дек 2008, 18:21

Изтрито: реклама

Модератор
http://www.account-bg.info - Място за счетоводна информация
ivminkov
Нов потребител

Мнениеот ivminkov » 04 Дек 2008, 21:37

Това не е реклама!
Ако забелязвате във всичко изписано от мен има само един линк водещ към сайта ми. В цялата тема има много повече линкове водещи към него. Линкове, които не съм поставил АЗ.
Написаното от мен имаше за цел да изясни въпроса кой стои зад сайта, защото останах с впечатление, че потребителят с ник paruchev_ се опитва да създаде внушението, че има нещо общо с него, което не е вярно. Аз стоя зад цялото съдържание на сайта и ако някой има претенции, че по някакъв начин нарушавам неговите спокойствието, бизнес, добрия тон или някакви други интереси нека се обърне директно към мен.
http://www.account-bg.info - Място за счетоводна информация
ivminkov
Нов потребител

Мнениеот corsair » 04 Дек 2008, 23:15

... какви кръжоци, какви са тия глупости... направете и кръжок "Как да се оперираме сами! - Първи стъпки в хирургията!" Всеки да си работи това за което е учил,... оставете тая самодейност! Аматьори.... Открийте и кръжок как да си направим сами баланс на фирмата - за счетоводителчетата дето се ровят из тоя форум и се занимават с това което не им е работа... сигурно ще ревнат ааааааа ама това ние го правим... хаха
Да не мислите че аре копи и пейст и дружествения договор е ок... хаахахха
пълни лаици сте това да не ви е едно време Направи си сам ... Млад техник ... дето всеки се опитва сам да си направи радио в къщи :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Хора... ценете си времето и не се занимавайте с глупости.Правото не е лъжица за начинаещи бизнесмени. Ако така почват не се знае къде ще стигнат... Винаги се омазват нещата от напъните на счетоводителите... или от тия дето сами се опитват да направят нещо... каквото и да е било.
Закона може всеки да чете, но не всеки да го тълкува. И след това идват при адвокатите да реват .....
А и адвоката ви гарантира това което прави че е така, счетите нищо не гарантират - ".... еми нали затова толкова струва ... иди при адвокат..." Счетоводителите би трябвало да си гледат счетоводната работа... ако висят тук да четат и дават съвети вероятно нямат достатъчно работа като счетоводители...
Съветвам студентчетата по право... ако са такива да си гледат ученето по сериозно и да не се опитват да дават непълни съвети на хората, които четат тук. Да си адвокат е призвание, а не ширпотреба. Ако не са го разбрали до 4 курс няма смисъл да завършват право, а да ходят да продават краставици. С такова отношение бог да пази клиентите им и... тях самите...!
Ценете времето и правата си! Ако не се уважавате самите вие и не се цените - правете всичко каквото намерите из нета и чуете и не се притеснявайте! Гарантирам ви, че ще получите урок да не правите никога повече това, който ще ви бъде много скъп и запомнящ се, защото ще отидете при адвокат, това ви го гарантирам, и нещата няма да са просто омазани, а ще са тотално омазани от вас самите, благодарение на такива кръжочета!
Правете си сами нотариални актове и каквито там напъни имате, действайте смело и слушайте студентчета, дето не знаят още къде са попаднали, и резултатът ще е налице! Приемайте всякакви съвети от хора в нета, питайте смело и по силата на опита и грешката все нещо ще стане! Рано или късно... по-вероятно късно...
Но това не е всичко! ... затова ви благорадим на този кръжок и други такива подобни, защото те създават работа за нас адвокатите и то мнооого работа, когато оправяме бакиите ви! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
corsair
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 05 Дек 2008, 01:08

Я, интересна темичка 8)
Сега като направят капитала на ООД 100 кинта, предполагам ще се пораздвижи :mrgreen:
prnedev
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 05 Дек 2008, 11:14

Недев, капитала ще го направят 0,1 стотинки, със задължение за довнасяне на разликата до 5000 лв в срок от 25 години :)

Очаквам банките да предлагат нова услуга - заем за уставен капитал в срок от 25 години, с лихва за целия период от 1 %

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 05 Дек 2008, 11:50

Аха, и аз това си мисля :-)
prnedev
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 05 Дек 2008, 12:47

E, не е изгодно за изборите. Как така ще се дава дюшеш на седесарите. Я ние да свалим още, ама от нас да излезе :-))) Пък докато от Говърмънт.БГ се засилят до Парлиамент.БГ, те ще дойдат изборите :-D
prnedev
Активен потребител

Мнениеот bay4o » 05 Дек 2008, 14:06

от corsair на 04 Дек 2008 10:15 pm
... какви кръжоци, какви са тия глупости... направете и кръжок "Как да се оперираме сами! - Първи стъпки в хирургията!"

Екстра тема, бравус, на кого ще правим трепанация, че виждам, има спешна нужда
bay4o
Потребител

Мнениеот paruchev_ » 26 Фев 2009, 05:44

Просто ме радвате много, значи според някои от вас, това което съм обяснил за регистрация на фирма - съм овътрял някого. Интересно виждане-ми защо никои от управителите на фирмите, които направих не ми се е оплакал, да каже пи4 имам загуба за 5 милиона. Е няма го този случай, но на вас не ви пречи да преовеличавате. Защото повечето адвокати са пишман адвокати, имал съм случаи нали уж, отиваш и се доверяваш на адвоката, че той ще защитава твоите интереси, ще спазва установените тарифи и в действителност какво става - отива един мой приятел при адвокат и пита: "Необходим ли ми е счетоводител за фирмата при положение, че не извършвам дейност(да уточня това става Януари тази година, понеже имаше известни промени с това за ООД и ЕООД) и адвоката казва пич не се притеснявай ти дейност не извършваш не ти трябва счетоводител никакви документи не ти трябват. Интересно и оригинално виждане на адвокат, който има успех 5.00 от Благоевградския Университет!!! Ами не,че искам да се хваля, казах на човека да си направи годишна данъчна декларация за миналата година инъче глобата е 5000лв. Имам и още един интересен случай, адвокат изготвя нотариален акт за прехвърляне на недвижим имот, след като аз го смятам по установената тарифа, за адвокатите излиза че адвоката иска да вземе със 150 лв отгоре!!! Не стига, че дигнаха хонорарите ами и още иска да взема. Обещавам, че пак ще ви забавлявам :D
paruchev_
Потребител

Мнениеот donna » 26 Фев 2009, 08:35

:D Парушев ти ме разби напълно, ако търговеца не извършва дейност ,наистина счетоводство не му требе , най-малкото си подава една декларациика в НАП-чето ,че няма да извършва ткава. Що се отнася до ГДД -такава се подава независимо извършвана ли е или не дейност,това са две различни неща ясно.
Второто , наредбата за която ти гоовриш е за мин. р-р на хонорарите и никъде не пише ,че е задължително да те таксуват на минимума ,особенно пре все че човека е търчал за разни документи и при все ,че има доста заплетени казуси.
donna
Старши потребител

Мнениеот paruchev_ » 26 Фев 2009, 09:37

Да, да много е търчал адвоката, направо се е скъсал... за 10мин е направил Нотариалния акт и готово. А за декларацията, какво от това че се подава веднъж тази "годишна данъчна декларация" - нали трябва счетоводител да го направи, понеже задълженото лице е чужденец, не влизай в подробности сега кое, кога и колко често се прави, факта е че добрия адвокат трябва да може да спестява разходи на клиентите си не да ги увеличава.
paruchev_
Потребител

Мнениеот donna » 26 Фев 2009, 10:02

:D НА за 10 мин не се прави , опитайте сам и ще се уверите , водене на счетоводство и попълване само на 1 дан. декларация са две различни неща .Моята декларация аз сама си я попълвам , сега остана и счетоводителите да ме погнат :wink:
donna
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 26 Фев 2009, 12:53

Новото ръководство на Адвокатите в България постави остро въпроса миналия петък за упражняването на адвокатска професия от лица нямащи регистрация на редовен адвокат и нямащи сътветната адвокатска карта - синя на цвят.
Не, че нападам хората - самодейци, но специално за по-тежки случаи е възможно да се криминализира - тоест да се води прокурорска преписка срещу лице, упражняващо адвокатската професия.
Адвокатската (както и всяка юридическа практика) е сходна с лекарската, с тази на проектанта, на майстора вътрешно строителство.
С тази разлика, че от лош адвокат не се умира и общо-взето може както и без адвокат, така и със.
Въпрос на избор.
Но когато трети - четвърти -пети, непознат на клиента дори, претендира да услужва професионално - явно има резон в тази забрана по-горе.
Защо - много ясно, защо.
Можеш ли да си сложиш очила, без да отидеш на очен лекар? Не - защо, защото лекаря преценява диоптър, рамки, презрамки, а продавача на очила продава очилата.
Зъболекаря - също - преценява да се вади ли зъба, да се направи ли мост, да се направи ли пломба, а това не може да го прави всеки.
Майстора на плочки - също - преценява размери, лепила, наклони и т.н.
Няма пречка сам да си извадиш зъба - сам си носиш отговорност.
Както и сам да си купиш очила от улицата - имаше такива сергии.
Както и сам да си правиш ремонта в къщи.
Но когато извършваш това системно и в качеството на професия - това вече не е коректно спрямо потребителя.
Един нотариален акт обикновено се готви, айде ако не месец, поне седмица - две.
Кой гарантира нотариалния акт?
Нотариуса?
Той има вярно риск "Професионална отговорност" - но, дали - и ако дали, надали.
Забелязал съм, че единствено адвоката може да прозре далеч в бъдещето, поне 2-3 години напред и да осигури що-годе нормален живот на нотариалния акт.
Пък сега дали си го е написал сам, или го е "пейстнал" от Интернет - нали пак го прави професионално.
Пък и няма разлика за клиента - ако даде проекта на Нотариуса, почти винаги Нотариуса ще иска нова преработка.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот lipstick » 26 Фев 2009, 13:41

Към колегата с бланките - пуснете някоя бланка за регистрация на дружество със специална инвестиционна цел, че много ми трябват, а пък не ми се ходи при адвокат за така простотия.... :mrgreen:
Why are scientists replacing laboratory rats with lawyers? There are more lawyers than rats. Scientists can become emotionally attached to rats. And there are some things that rats will not do.
lipstick
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 26 Фев 2009, 13:56

Не, че нападам хората - самодейци, но специално за по-тежки случаи е възможно да се криминализира - тоест да се води прокурорска преписка срещу лице, упражняващо адвокатската професия.

За справка - чл. 324 от НК - ал. 1: който упражнява професия или занаят без да има съответната правоспособност се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от 100 до 300 лв. :wink:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот kinshasa » 26 Фев 2009, 17:18

Както винаги ние българите се месим там където не ни търсят.
Прочетете началото на темата!
ТАМ ПИШЕ - ЗА НЕЮРИСТИ. 8)
DEKAN, защо не взимате отношение по коментарите от колегите юристи, които не коментират темата, а търсят конфронтация с определени постове.
Кога ще проумеят някои, че Интернет е свободно пространство и всеки има право да коментира по какъвто начин реши (желателно е културен) :D темите във форумите.
Които иска може да взима информация от всякакви източници. Незнам защо колегите адвокати се въмущават? Нали така ще има работа в повече, а вече е друг въпрос кой, колко иска да работи. Едни водят 100 дела, а други 2, а някои и никакви:-)
Приятен ден.
kinshasa
Потребител

Мнениеот vili » 27 Фев 2009, 01:53

Колеги юристи, като човек от по-старото поколение само ще кажа "Пази Боже сляпо да прогледне". Ама той Парушев след като дава "кило ракия" и всичко му е "фред" няма какво да коментираме нивото му.
vili
Потребител

Мнениеот p_dyan » 27 Фев 2009, 19:07

Наистина, тук има много заяждане и едва ли не опит да се осмее човека Парушев(съвпадение на името с големия моделиер Парушев от В.Търново).
От над 60 поста, на практика само един, на въпросния господин дава някакво указание и процедурен ред за регистрация. Всичко останало е празни приказки.
Няма обаче нито ред за действително по сложни казуси при регистрацията и там където следва да се обмислят всички точки и специфики на договора.
Действително много регистрации се извършват от неюристи, но те такива са и фирмите- малки, дребни, не се знае дали въобще ще ги бъде- едва ли могат да платят значителен хонорар, още преди да са тръгнали. За тях са тези бланки.
Ако обаче е голям инвеститор, с ясни намерения- той ще наеме адвокати, дори цели адвокатски кантори.
p_dyan
Потребител

Мнениеот laridii » 28 Фев 2009, 11:35

p_dyan, сам питате и сам си отговаряте.
"Няма обаче нито ред за действително по сложни казуси при регистрацията и там където следва да се обмислят всички точки и специфики на договора." - е, как да има, нали сам твърдите, че били малки фирими еднодневки и регистрацията им можело да става от неюристи, тогава инструкции за какви по-сложни казуси искате да има? Лицето Парушев, сам си каза, че е просто попълвач на бланки и нищо повече и дори гордо заяви, че неговата работа свършвала с регистрацията. Дотам са и неюристи, като дойдат сложните казуси започват да реват!

"Действително много регистрации се извършват от неюристи, но те такива са и фирмите- малки, дребни, не се знае дали въобще ще ги бъде- едва ли могат да платят значителен хонорар, още преди да са тръгнали. За тях са тези бланки." - Вижте, сега, едно е да си обикновен гражданин и да питаш за това-онова, но когато се захващаш с бизнес, вече е различно. Трябва да имаш друг поглед върху нещата и да ги уредиш и предвидиш отдалече, не е толкова скъпо да използваш адвокат при регистрацията на фирмата си, дори спестява време и в много случаи спестява и пари. в крайна сметка какъв бизнес ще правиш, ако нямаш 200-300 лв. да платиш за регистрация, да не говорим, че някои колеги регистрират и за по 100 лв.
laridii
Потребител

Предишна

Назад към Търговско право