начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Увеличаване на дружествен капитал

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Увеличаване на дружествен капитал

Мнениеот savovab » 08 Май 2009, 11:25

Здравейте, моля за помощ и съвет, ако някой се е сблъсквал с това.
Въпросът ми е следния: Увеличаваме капитала на ЕООД, имам всички необходими документи, но парите за увеличението са преведени от едноличния собственик по разплащателната сметка на дружеството. Сметката е в евро. От банката изрично ни казаха, че няма как да ни дадат отделно удостоверение, единственото, което могат да дадат е отчет по сметката, като ги помолих и отдоло написаха, че преведената сума по фиксинга представлява еди каква си сума в лева, сложиха печат и подпис. Питах В ТР, но оттам никой не дава отговор, всички вдикат ръце и казват трябва удостоверение.
savovab
Нов потребител

Re: Увеличаване на дружествен капитал

Мнениеот ivkata_80 » 08 Май 2009, 11:34

Кофти се е получило това с разплащателната сметка. От опита който имам с регистъра си мисля , че нямаш много вариянти в момента. Парите трябва да са внесени по набирателната сметка с основание увеличаване на капитала. То и това е идеята на набирателната.
ivkata_80
Младши потребител

Мнениеот SashkoS » 14 Май 2009, 13:12

А?!
От опита който имам, проблем няма. Набирателната сметка е сметка на името на несъществуващ субект. А разплащателната е на вече съществуващ.
SashkoS
Потребител

Мнениеот lexy21 » 14 Май 2009, 13:54

В подкрепа на изложеното от Сашко, вижте второто пейстнато решение в темата "Жалби с/у откази".
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот savovab » 21 Май 2009, 14:26

Здравейте и благодаря за мненията ви. Да ви кажа, всичко мина ок и ми увеличиха капитала много бързо. Не е необходимо набирателна сметка, това е ясно. Но задължително искат изрично удостоверение от банкото, само с платежно за превода не им вършило работа- поне на тази служителка. Те като цяло всеки иска различни неща. Една ми искаше пълномощно, за да подам документите, при положение, че всичко е нотариално заверено и ми обясняваше как не може без пълномощно, но аз настоях да ми вземе документите и увеличението излезе на другия ден- без никакво пълномощно.
savovab
Нов потребител

Назад към Търговско право