начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Когато две наредби на Столична Община си противоречат..

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Когато две наредби на Столична Община си противоречат..

Мнениеот naughty » 18 Май 2009, 15:29

Имам питане относно две наредби на Столична община:

1) Наредба за търговската дейност четем:

Код за потвърждение: Избери целия код
Чл. 4а (нов - Решение № 676 по Протокол № 24 от 13.11.2008)

(1) За търговски обект в урбанизирани територии уведомителят предлага работно време и часове за зареждане в рамките от 06.00 ч. до 23.00 ч.

а в

2)(2) Забранява се търговски обекти, които с дейността си предизвикват шум и се намират на отстояние до 30 метра от жилищни сгради, да извършват дейност след 22.00 часа. В случай на две или повече нарушения в рамките на една календарна година, констатирани с акт на контролен орган, кметовете на райони прилагат разпоредбите на глава 2 раздел 2 от ЗАНН.

(3) Наредба номер 1 за общестения ред (която е и по-нова) четем:

Код за потвърждение: Избери целия код
В сгради, етажна собственост, може да се извършва търговска или друга стопанска дейност само в обектите, предвидени за такава цел, съгласно одобрения и съгласуван проект на сградата или в обекти, за които са спазени нормативно установените изисквания за функционирането им. Работното им време да бъде до 22.00 часа. За търговските обекти, с работно време, различно от посоченото, находящи се в жилищни сгради с режим на етажна собственост, се изисква съгласие на 50% + 1 от собствениците, като задължително се изисква съгласието на всички непосредствени съседи.

та последно до 23 или до 22 часа може да работи търговски обект в жилищен блок?

Как се процедира при разнобой в наредбите?
naughty
Потребител

Re: Когато две наредби на Столична Община си противоречат..

Мнениеот REVOLUTION » 18 Май 2009, 15:33

Aз никакъв разнобой не виждам.Едната разпоредба е обща , другата специална , отнасящи се до търговски обекти на определено отстояние до жилищна сграда както и такива в етажна собственост.
Отговорът на въпроса Ви е , категорично до 22 часа!
Последна промяна REVOLUTION на 18 Май 2009, 15:56, променена общо 1 път
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ianeva » 18 Май 2009, 15:41

Аз обаче тълкувам различно, в смисъл могат да проглушават уши до 23 часа, но само ако е налице "съгласие на 50% + 1 от собствениците, като задължително се изисква съгласието на всички непосредствени съседи", естествено дадено априори. А може и да недоглеждам.
От чалга до чалга разликата е огромна и, Слава Богу, аз нямам идея каква е
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 18 Май 2009, 15:58

ianeva написа:Аз обаче тълкувам различно, в смисъл могат да проглушават уши до 23 часа, но само ако е налице "съгласие на 50% + 1 от собствениците, като задължително се изисква съгласието на всички непосредствени съседи", естествено дадено априори. А може и да недоглеждам.

Правилно , аз изхождах от предпоставеното положение , че няма да се намерят таквиз луди хорица , иначе 23ч. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот naughty » 18 Май 2009, 18:19

Благодаря за тълкуването,

от община Слатина са на мнение, че работното време е до 23:00 без значение мнението на съседите (аз)
naughty
Потребител

Мнениеот naughty » 21 Май 2009, 16:01

Всъщност се оказа, че има и нов член 5а който ограничава действието на чл 4а до 22 часа..

от общината са или корумпирани или некомпетентни а най-вероятно и двете.. :roll:
naughty
Потребител

Назад към Търговско право