Здравейте, моля за помощ и съвет, ако някой се е сблъсквал с това.
Въпросът ми е следния: Увеличаваме капитала на ЕООД, имам всички необходими документи, но парите за увеличението са преведени от едноличния собственик по разплащателната сметка на дружеството. Сметката е в евро. От банката изрично ни казаха, че няма как да ни дадат отделно удостоверение, единственото, което могат да дадат е отчет по сметката, като ги помолих и отдоло написаха, че преведената сума по фиксинга представлява еди каква си сума в лева, сложиха печат и подпис. Питах В ТР, но оттам никой не дава отговор, всички вдикат ръце и казват трябва удостоверение.
- Дата и час: 25 Фев 2025, 18:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Увеличаване на дружествен капитал
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Увеличаване на дружествен капитал
Кофти се е получило това с разплащателната сметка. От опита който имам с регистъра си мисля , че нямаш много вариянти в момента. Парите трябва да са внесени по набирателната сметка с основание увеличаване на капитала. То и това е идеята на набирателната.
- ivkata_80
- Младши потребител
А?!
От опита който имам, проблем няма. Набирателната сметка е сметка на името на несъществуващ субект. А разплащателната е на вече съществуващ.
От опита който имам, проблем няма. Набирателната сметка е сметка на името на несъществуващ субект. А разплащателната е на вече съществуващ.
- SashkoS
- Потребител
В подкрепа на изложеното от Сашко, вижте второто пейстнато решение в темата "Жалби с/у откази".
-
lexy21 - Активен потребител
Здравейте и благодаря за мненията ви. Да ви кажа, всичко мина ок и ми увеличиха капитала много бързо. Не е необходимо набирателна сметка, това е ясно. Но задължително искат изрично удостоверение от банкото, само с платежно за превода не им вършило работа- поне на тази служителка. Те като цяло всеки иска различни неща. Една ми искаше пълномощно, за да подам документите, при положение, че всичко е нотариално заверено и ми обясняваше как не може без пълномощно, но аз настоях да ми вземе документите и увеличението излезе на другия ден- без никакво пълномощно.
- savovab
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|