начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Договор за възлагане на управлението

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор за възлагане на управлението

Мнениеот yancheva » 27 Май 2009, 14:35

Здравейте!
Според Вас подлежат ли на регистрация в НОИ Договорите за възлагане на управлението на търговско дружество?
yancheva
Младши потребител

Re: Договор за възлагане на управлението

Мнениеот prnedev » 27 Май 2009, 14:57

Какво имате предвид под регистрация в НОИ? В момента там се носят само болнични и се заверява осигурителен стаж на тези, които имат осигурителни книжки. Нищо повече
prnedev
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 27 Май 2009, 15:18

Може би има пред вид регистрацията на трудови договори в НАП? :roll:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот yancheva » 27 Май 2009, 17:14

Извинявам се за забавянето, но в отговор на двете оставени мнения. Аз също се озадачих, когато счетоводителката ми каза, че всеки от представляващите членове на Съвета на директорите трябва да има наличен договор за възлагане на управлението на търговско дружество (не само изпълнителния директор), а и също така договорът трябва да се занесе в НОИ, за да се регистрира/декларира. Опитах се да намеря някакво законово основание, на което биха могли да се опират думите й, но не успях, затова започнах да ровя из форуми и установих, че съществува такава практика. Така или иначе, аз продължавам да търся законовото основание за това.
Благодаря предварително!
yancheva
Младши потребител

Мнениеот yancheva » 27 Май 2009, 17:15

... и май няма да намеря... просто защото такова няма...
yancheva
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 27 Май 2009, 18:14

Трудови договори ли са тези договори за управление? Ако не са, няма какво да регистрирате. НОИ (или НАП) имат достъп до Търговският регистър и тази информация им е достатъчна. Повече няма какво да се декларира (регистрира).
Ако са трудови, тогава си има регистрация по чл.62 от Кодекса на труда, като всеки нормален трудов договор.
По-скоро счетоводителката вдига пушилката повече, отколкото е необходимо и най-вероятно е омесила данъчният закон (ЗДДФЛ), социалното осигуряване и трудовото законодателство ;-)
prnedev
Активен потребител

Мнениеот Melly » 27 Май 2009, 18:58

prnedev написа:По-скоро счетоводителката вдига пушилката повече, отколкото е необходимо и най-вероятно е омесила данъчният закон (ЗДДФЛ), социалното осигуряване и трудовото законодателство ;-)

Мисля че си прав, Пресли. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Търговско право