начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Пререгистрация, въпроси

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пререгистрация, въпроси

Мнениеот bonobono » 28 Май 2009, 01:43

Колеги, имам няколко въпроса свързани с пререгистрацция на ЕООД, в което едноличен собственик на капитала е чуждестранно ЮЛ. Питането ми е дали за пререгистрацията ще дължа актуално състояние за чуждестранното ЮЛ, издадено от компетентните за съответната страна органи. Смятам, че такова ще дължа при регистрация на ново ТД или при вписване на промени, но не и при пререгистрация?!
Управителят в същото дружество е със сменен паспорт и се колебая как да го направя, дали собственикът да подпише същия учредителен акт, но със актуалните паспортни данни на управителя и да подам копие на новия паспорт или ще ме посъветвате друго.
Благодаря за съдействието!
bonobono
Младши потребител

Re: Пререгистрация, въпроси

Мнениеот ivan_lawyer » 28 Май 2009, 08:27

Относно паспорта - няма значение, ако не се заверява при нотариус. Нотариусите си знаят какви данни им трябват - обикновено снемат номера на паспорта и годините на валидност на паспорта - това е техника на нотариусите.

Относно другото - например имам случайно наблюдение за Токуда банк - те си регистрират общите събрания със заклет преводач - вадят си от "хомбуту" Удостоверение за актуално състояние, нашите БГ юристи го носят на Добринка - преводачката, апостил, циклостил, циклофренил и т.н.

Значи така се пререгистрират банките, а това е достатъчно.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот diaida » 29 Май 2009, 02:51

Най-добре попитайте първо в АВ, но при всички случаи ще трябва Добринка - преводачката да преведе новия паспорт и да го приложите към документалистиката и архивистиката, защото на л.к. (паспорта) има дата (нова) и няма как да стане пререгистрация без новите данни на документа за самоличност.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот laridii » 29 Май 2009, 07:45

Миналата година по това време пререгистриах 2 такива дружества без т.нар. Company certificate, но все пак това беше в "най-тъмния период" от историята на Търговския регистър, така, че най-добре първо ги питайте!
laridii
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Май 2009, 09:11

То целият Търговски регистър го направиха заради едни "шайзе-копфе" - едни немци проклети, се оплакали от Софийски градски съд, конкретно май от Сименс-а бяха, та така.

Те немците бачкат и в петък, а специално за тях държавата им се грижи - всяка сутрин им слагат и една тухла в чантата, поименно на всеки Дойч, за да не ходят празен курс.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот bonobono » 03 Юни 2009, 12:02

Здравейте,
Благодаря на всички за отговорите и за отделеното време. Първоначално звънях в ТР, но без необходимия резултат, след което поставих тук въпроса. Дори от ТР почти ми се скараха, когато попитах за паспорта, с отговора: „Какъв паспорт, това са лични документи и тук не се представят.”
Поръчах и очаквам актуално от държавата на регистрация на собственика и реших да пусна пререгистрацията с него, но все още се колебая за паспорта на управителя. Заверих си заявленията с новите данни на управителя и смятам да пусна същия учредителен акт но с новите паспортни данни (евентуално и новия паспорт), ако не стане тогава ще действам с адвокатското пълномощно.
От Вашата практика как въобще актуализирате паспортните данни? Мислех си ... но това не е достатъчно за промяна на учред.акт/друж.договор и за представяне на нов такъв?!?
bonobono
Младши потребител

Мнениеот diaida » 03 Юни 2009, 12:42

Най-добре ще е да отидете лично до там и да попитате на място. По телефона трудно стават тези неща. Занесете им копие на паспорта с новите данни и прикачен по съответния начин превод от агенция за преводи с подпис на заклет преводач, никаква заверка не се изисква на копието от паспорта, нито легализация на превода. Само да е скачен за копието (от паспорта). Обяснете им какво смятате да правите, но на място.
Успех!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот ralitsa » 03 Юни 2009, 12:44

Апропо, някой чул ли е да глобяват за несвоевременно обявяване/необявяване на отчетите в ТР??? :D Щото хората масово не щат да го правят... :lol:
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
ralitsa
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Юни 2009, 17:13

ralitsa написа:Апропо, някой чул ли е да глобяват за несвоевременно обявяване/необявяване на отчетите в ТР??? :D Щото хората масово не щат да го правят... :lol:

Не!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ralitsa » 04 Юни 2009, 10:46

И аз не съм чула, ама знае ли се... :D Нали закон има все пак, ............... :D
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
ralitsa
Потребител

Мнениеот lipstick » 04 Юни 2009, 17:35

Вчера ми излезе поредната пререгистрация на едно ЕООД, чийто собственик е испанско дружество. Не съм прилагала удостоверение за актуално състояние на испанското дружество, няма нищо по-различно в сравнение с пререгистрацията на изцяло българските дружества. Успех!
Why are scientists replacing laboratory rats with lawyers? There are more lawyers than rats. Scientists can become emotionally attached to rats. And there are some things that rats will not do.
lipstick
Младши потребител

Мнениеот lexter » 04 Юни 2009, 18:41

1)това испанско дружество как е взело решение, да пререгистрира еоод-то?
2)ако сте представили протокол и т.н. как да е сигурно ДЛР-то, че именно ФЛ-а подписали документите са представители на исп. друж-во?

освен, ако в компетенциите на управителя е да взима решенията относно пререгистрацията или аз нещо да си мисля, което не е вярно :)

поздрави
lexter
Потребител

Мнениеот SashkoS » 05 Юни 2009, 10:05

Не мисля, че чуждестранното дружество трябва да взема решение за пререгистрация. Решението го е взел управителя, той е взел от съда УАС, той е заявител и т.н.

Естествено ако след това се извършат промени, а дори и за публикацията на ГФО ще трябва протокол от ОС и там наистина ще трябва доказателство, че ФЛ подписали са представители.
SashkoS
Потребител

Мнениеот DEKAH » 05 Юни 2009, 22:13

lexter написа:1)това испанско дружество как е взело решение, да пререгистрира еоод-то?
2)ако сте представили протокол и т.н. как да е сигурно ДЛР-то, че именно ФЛ-а подписали документите са представители на исп. друж-во?

освен, ако в компетенциите на управителя е да взима решенията относно пререгистрацията или аз нещо да си мисля, което не е вярно :)

поздрави

Колега, имате нужда от почивка. Не си давайте зор. Оставете ги тия дружества да се оправят. Чак са ви размътили главата.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Назад към Търговско право