начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Подозрения в съдръжник

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Подозрения в съдръжник

Мнениеот kuzmanin » 17 Юни 2009, 10:06

Подозирам, че съдружника ми в ООД прави измами със средствата на фирмата. Аз съм съдружник а той е управител

Не иска да пуска онлайн банкиране и според мен прикрива информация.

Какво мога да направя. Евентуално да запорирам сметки. Как би се отразило на мен като съдружник ако се стигне до дело?

Благодаря за информацията предварително
kuzmanin
Младши потребител

Re: Подозрения в съдръжник

Мнениеот rts » 17 Юни 2009, 10:48

Боже, колко мъка по тоя свят, боже !
Абе, т'ва ООД нЕма ли си счетоводител и юрист ?
rts
Активен потребител

Мнениеот kuzmanin » 17 Юни 2009, 13:08

Има си

Моля, за съвет от правна гледна точка а не за услуга.

Всички, които искат да хулят и плючт по темата, нека си го спестят!

Благодаря им предварително за спестеното мнение!
kuzmanin
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 17 Юни 2009, 13:52

kuzmanin написа:Какво мога да направя. Евентуално да запорирам сметки. Как би се отразило на мен като съдружник ако се стигне до дело?

Господине, всеки съвет, даден Ви без да се знаят всички обстоятелства по казуса, ще е най-малкото несериозен. Вземете документите на дружеството /ако разполагате и с някакви доказателства за злоупотреби - вземете и тях/, изяснете за Вас самия какво точно искате да направите /да се махнете от дружеството, да стането съ-управител ... и т.н./ и идете при адвокат. Всичко друго е ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 17 Юни 2009, 20:43

kuzmanin, извинете за спама/ ще се въздържа от "плюнки"/

Инспекторе, драго ми е да ви "видя" отново сред нас. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 17 Юни 2009, 21:05

ООД се учредява при взаимно доверие между съдружниците - един има връзки, друг знания и двамата се обединяват. Това е дружество на средният капитал.

Вече при повече от 50 000 капитал е необходима формата на Акц.д-во - по-сигурни отношения, невъзможност за разтрогване съдружието, лесна смяна управителя (без взаимоотношения съдружник-съдружник).

Честа форма на некоректно отношение между съдружниците е описаното от пострадалия. Има дисциплинарна отговорност, има търговска отговорност.
ivan_lawyer3
Потребител

Назад към Търговско право