начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Параграф 22 или противоречие в занона?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Параграф 22 или противоречие в занона?

Мнениеот Icefree » 15 Юли 2009, 12:30

Здравейте,
От 2002год до 2004год бях управител на фирма. Бях на трудов договор и както си му е реда бях вписан в съда като управител. Напуснах фирмата по всички правила на играта: с молба за напускане в два екземпляра; разполагам с заповед за напускане; заверена от фирмата трудова книжка и т.н.
До тук всичко е добре, но през 2009 год ми започнаха проблемите. Оказва се, че собствениците на фирмата не са ме отписали от съда, а фирмата продължава да функционира и до ден днешен, като аз фигурирам като управител. През това време са натрупани солидни задължения към различни държавни институции и те завеждат иск към мен, като МОЛ и за мен започна ходене по мъките. В съда отказват да признаят документите за напускате на фирмата, като се аргументират със съдебната регистрация на фирмата. Собствениците на фирмата отказват да я променят, защото им е по-удобно, както и не искат да регистрират фирмата в Агенцията по вписванията, като се надяват, че след изтичане на крайният срок - 2010 год. фирмата автоматично да бъде заличена. От друга страна от 2004 до сега съм управител в друга фирма и попадам под ударите на друг закон...
Наех си адвокат, който ме посъветва да се разбера със бившите ми работодатели, защото не може да се направи друго...
Та въпросът ми е: Защо в съда не признават КТ и какво да направя за да изляза от този омагьосан кръг?!? :?
Icefree
Нов потребител

Re: Параграф 22 или противоречие в занона?

Мнениеот lo6a » 15 Юли 2009, 14:17

........
Последна промяна lo6a на 27 Юли 2010, 10:14, променена общо 1 път
lo6a
Младши потребител

Re: Параграф 22 или противоречие в занона?

Мнениеот Icefree » 15 Юли 2009, 14:58

Благодаря за отговора. Наистина съм пропуснал да спомена, че фирмата е ООД.
Icefree
Нов потребител

Назад към Търговско право