начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

ДОБАВЯНЕ НА ДОКУМЕНТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ДОБАВЯНЕ НА ДОКУМЕНТ

Мнениеот sunrise » 16 Юли 2009, 11:38

Колеги, интерисува ме , възможно ли е според Вас, да се добави документ към внесените в Търговския регистър със заявление отново, преди да е излязла фирмата, респ. отказа?
sunrise
Активен потребител

Re: ДОБАВЯНЕ НА ДОКУМЕНТ

Мнениеот razli4na » 16 Юли 2009, 11:43

Правите ново заявление, с което посочвате новия документ. В заявлението има графа- нещо от сорта "предходно заявление"- там напишете номера на това, което вече сте депозирали. Така по второто заявление ще бъдат автоматично добавени предходните документи и при второто разглеждане ще се вземат предвид всички заедно, вкл. и внесената д. т.
Успех!
razli4na
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 16 Юли 2009, 11:49

Мерси, случва ми се за пръв път. :oops: Ще има ли проблем обаче, ако аз се впиша за заявител, приложила съм пълномощно, а първоначлното е от собственика на фирмата.
Ситуацията е повече от тъпа. Декларацията по чл.13,ал.5, съм приложила за същата фирма, но тази,която съм подала със заявление Д 1 ,като съм отбелязала ,че е за запазване на фирмата и приложените документи.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 16 Юли 2009, 11:59

Не знам какъв е текста на пълномощното, което ви е дадено. Ако е за многократни действия или пък до свършване на работата- ок, тогава правите както ви писах по- горе. А може и с приложен препис от същото.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 16 Юли 2009, 12:04

Пълномощното ми е адвокатско, да регистрирам фирмата в търговския регистър,като включително имам право да подписвам, където е необходимо.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 16 Юли 2009, 12:10

В такъв случай- препис и успех!
За новия документ- ако не е нот. заверен, ще ви трябва и Декларация за верността от управителя по чл. 13, ал. 4, май беше.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот alegrina » 20 Юли 2009, 19:59

Нищо подобно. Ако просто сте забравили да прикачите някой документ и ако е съществен, не примерно договор за управление или декларация по чл.142 от ТЗ, ще имате сигурен отказ и ще трябва да подадете ново заявлние, като направите процедурата описана от различна /да чекнете документите които ще ползвате от отказа, но....без таксата/. За съжаление нея ще трябва да си я платите още веднъж.
alegrina
Потребител

Мнениеот sunrise » 21 Юли 2009, 10:14

Ходих в агенцията и ми казаха ,че наистина такава практика няма , а и няма как да прикачат документ към досието.
Слава богу, проблемът не беше голям, просто декларацията по чл.13,ал.5 , вместо едно заявление бях писала друго, но за същата фирма същото лице , същите данни: неговите и моите , така , че нямах проблем :D .
sunrise
Активен потребител

Мнениеот elsi_g » 24 Авг 2009, 15:08

sunrise, да разбирам ли, че сте успяла да добавите въпросния документ, без да плащате нова такса и само с искане?
elsi_g
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 25 Авг 2009, 15:28

Не, не се разрешава добавяне на документ.
sunrise
Активен потребител

Назад към Търговско право