Здравейте,
Имам следния казус. Съдружник съм на 50% в ООД от 2 години.
От известно време не съм съгласен с решенията които се вземат от съдружникът ми и се замислям да се разделим.
Принципно фирмата ни е малка и мисля да му предложа някой от 2мата да изкупи дела на другия и да приключим със взаимоотношенията ни. За мен наистина няма значение дали аз ще изкупя неговия дял или той моя.
Опасявам се обаче, че той може да е на друго мнение и нямам идея как точно се уреждат тези неща ако някой от съдружниците не е съгласен с разтурването на ООД.
А мога ли без негово съгласие да си продам дела на 3то лице?
Не знам дали това има значение но дружеството е с начален капитал от 5000лв и към този момент след като сметнах всички активи, пасиви, вземания, задължения т.н. излиза, че делът на всеки един от нас е около 20000лв.
- Дата и час: 25 Фев 2025, 14:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на членство в ООД ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прекратяване на членство в ООД ?
Здравейте,
И пред мен стои същия казус, но аз обаче имам и още едно питане. Фирмата има фирмен кредит, към който като обезпечение стои мой имот. Ако аз изляза от фирмата, мога ли да продължа да обслужвам кредита, (без да ангажирам с това и бившия си съдружник), и ако е възможно, няма ли той вече като едноличен собственик на ООД-то да може да предяви някакви претенции към имота.
.....Или когато се направи нотариалното прехърляне, изрично да се упомене че кредита и имота безусловно остават мое задължение/собственост, и това няма да може да се оспори..
Благодаря!
И пред мен стои същия казус, но аз обаче имам и още едно питане. Фирмата има фирмен кредит, към който като обезпечение стои мой имот. Ако аз изляза от фирмата, мога ли да продължа да обслужвам кредита, (без да ангажирам с това и бившия си съдружник), и ако е възможно, няма ли той вече като едноличен собственик на ООД-то да може да предяви някакви претенции към имота.
.....Или когато се направи нотариалното прехърляне, изрично да се упомене че кредита и имота безусловно остават мое задължение/собственост, и това няма да може да се оспори..
Благодаря!
- kaspas
- Младши потребител
Имате СПЕШНА нужда от специалист в съответния отрасъл.
Не става въпрос за 2-3 лева, че да питате по форуми. Научете се, че адвокатите вършат тази работа.
Не става въпрос за 2-3 лева, че да питате по форуми. Научете се, че адвокатите вършат тази работа.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Естествено, че когато се стигне до действия ще се обърна към специалист в областта.
За сега просто ме интересуваше информативно като цяло дали е възможно да стане това.
Благодаря все пак.
ПС. Ако можете да ми препоръчате СПЕЦИАЛИСТ в областта от Варна бих бил благодарен.
За сега просто ме интересуваше информативно като цяло дали е възможно да стане това.
Благодаря все пак.
ПС. Ако можете да ми препоръчате СПЕЦИАЛИСТ в областта от Варна бих бил благодарен.
- trihugaster
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|