начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Трябва ли фирма за благотворителна организация (фондация)

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трябва ли фирма за благотворителна организация (фондация)

Мнениеот embaka » 08 Авг 2009, 18:26

Здравейте, четох, четох много информация как да създам благотворителна фондация. Ходих до Агенцията по вписванията, гледах в сайта им и там пише следното:

Необходими документи за регистрация или промяна на Фондации, Сдружения и Политически партии

1. Копие от съдебно решение за вписване в съответния съдебен регистър - 2 броя;
2. Копие от Устава;
3. Издадените карти за идентификация по БУЛСТАТ при вписване на промяна на обстоятелствата или закриване/заличаване;
4. Документ за самоличност на представляващия за справка;
5. Документ за платена държавна такса;

В друг сайт се натъкнах на следното:

Сдруженията с нестопанска цел са юридически лица с членствен състав (за разлика от фондациите), които преследват научни, изследователски, културни, образователни и т.н. нестопански цели. Техни членове могат да бъдат български и чуждестранни физически и юридически лица.

От всичко видяно, не ми стана ясно трябва ли да имам създадена фирма, за да съм юридическо лице, ако е така, каква трябва да бъде тази фирма ЕТ, ДЗЗД, ЕООД, ООД, АД и т.н.

Благодаря за отделеното време и лек ден! ;о)
embaka
Нов потребител

Re: Трябва ли фирма за благотворителна организация (фондация)

Мнениеот laridii » 08 Авг 2009, 20:28

Хвърлете едно око на Закона за юридическите лица с нестопанска цел и ще Ви се изясни!
laridii
Потребител

Назад към Търговско право