начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Вулканизатор в блок??

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Вулканизатор в блок??

Мнениеот skip_209 » 20 Авг 2009, 15:40

здравейте,
искам да отворя вулканизатор,намерих един гараж който е в панелен блок,статута му не е на гараж,бил е магазин,баничарница и т.н..
Въпроса ми е мога ли да направя там вулканизатор и трябва ли да събирам подписите на целия блок,че са съгласни.Трябва ли да знам нещо друго преди да започна. :roll:
skip_209
Нов потребител

Re: Вулканизатор в блок??

Мнениеот anserk » 21 Авг 2009, 00:59

skip_209 написа:Трябва ли да знам нещо друго преди да започна.

Какво да започнеш?
Почни от НА за собственост. Последно: гараж ли е,баничка, кифла или ......Там пише и ако е гараж - не става по закон, а покрай него.....
А иначе съгласие се иска и си има ред за това, но не е за форум, а за консултация със специалист. Познай щом си в този форум какъв да е! :lol:
anserk
Активен потребител

Мнениеот skip_209 » 25 Авг 2009, 16:46

някой друг да се изкаже.....
какъв е реда за който говориш?
какво трябва да пише в НА за да ми свърши работа това помещение?
ако някой специалист си даде кординатите няма да се разсърдя :roll:
от София съм
skip_209
Нов потребител

Мнениеот anserk » 25 Авг 2009, 22:55

Не знам кой искаш!
Ето ти разяснение от строителен надзор.
Трябва да погледнеш в НА (нотариален акт) на помещението и ако прочетеш ГАРАЖ, не става да му смениш предназначението, защото от началото на 2007 г. влезе в сила Закона за устройство и застрояване на Столична община, приет от 40-то Народно събрание на 20.12.2006 г.Е, в него има един чл.18 ал.3, който гласи "Предназначението на гаражи в съществуващи сгради не може да се променя".Няма мърдане. И да събереш подписите на собствениците на целия блок, няма да намериш кой да ти издаде разрешение за смяна на предназначението (главен архитект го издава).
Но, ако в НА пише ателие или магазин (може) това е друг въпрос.Тогава намираш архитект и действате :lol:
anserk
Активен потребител

Мнениеот potrebitel » 26 Авг 2009, 07:25

skip_209 написа:някой друг да се изкаже.....
какъв е реда за който говориш?
какво трябва да пише в НА за да ми свърши работа това помещение?
ако някой специалист си даде кординатите няма да се разсърдя :roll:
от София съм

------------
колега anserk,
не способствайте подобни лица като цитирания по-горе skip_209 да добиват правото да "разрешават адвокати да се изказват " !
"Изказването" се прави в кантора срещу заплащане !
когато впоследствие отидете да си вулканизирате гумата могат да ви се изяснят доста от неяснотите сега ............
а " Изказването" е като да си вулканизирате гумата - винаги е с ...........
има друг форум - за имоти ,в който се подаряват консултации - там търсещите и даващите мнения се харесват !
potrebitel
Потребител

Назад към Търговско право