начало

245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища 245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища

Незнам от къде и в каква последователност да започна бизнеса

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Незнам от къде и в каква последователност да започна бизнеса

Мнениеот rodito » 11 Фев 2007, 02:09

Имам завършени курсове за маникюр,педикюр и ноктопластика.Винаги ми е било това целта,да се занимавам с маникюрство.Сега момента дойде,а аз не знам от къде да я започна.Незнам дали първо да си намеря място,което да го деля с фризьорка,или да си закупя оборудването,освен това в момента работя,трябва ли първо да напусна или после,също така не съм наясно изобщо с фирмите,лицензите и даже сега научих за някаква камара на занаятчиите :( Имам нужда от приятелски и консултански съвет.Ще съм ви много благодарна,ако ме посъветвате от къде да тръгна за да се осъществи мечтата ми :lol:
rodito
Нов потребител

Мнениеот minkogeorgiev » 16 Фев 2007, 15:51

Здравейте,

бих Ви посъветвал да намерите помещение, което се предлагат и други услуги близки до Вашите - като подстригване и др. намерете си и съдружник, за да делите разходите за наем, ток, вода, също така си мисля, че е добре като стартирате собствен бизнес да сте много последователна и упорита в целите си.

Трябва да познавате много добре конкурентите си и като цяло новото в бранша. Проучете внимателно местоположението, където желаете да предлагате тези услуги. Кварталът има ли нужда от Вашите услуги - какъв е броят на конкурентите Ви и така ще прецените по лесно, къде да стартирате.

Що се отнася до регистрацията на дружество или ЕТ, това е най - лесната част! По трудното е да създадете доверие в клиентите и в съдружника си. Има и счетоводни и данъчни въпроси, които трябва да се уредят.
Например ако искате да работите в София, в зависимост от Зоната ще плащате различен патентен данък:

и) маникюр, педикюр, на брой работно място:
Столична община - зона/лв.
I II III IV
420 350 280 210
Група/лв.
I II III IV, V VI, VII, VIII
338 260 180 77 60

Данъкът може да се плати на две, три или 4 равни вноски.

Той се плаща всяка година и е уреден в ЗАКОНА ЗА ОБЛАГАНЕ ДОХОДИТЕ НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА в приложението към Глава VІІ

Желая Ви късмет!
minkogeorgiev
Младши потребител

Re: Незнам от къде и в каква последователност да започна бизнеса

Мнениеот danyy » 25 Авг 2009, 18:15

Здравейте,
с риск да съм леко нахална, бих искала да се включа с мой въпрос.
Имам следното питане:
Ако регистрирам ЕТ с място на осн. дейност- Златни пясъци, от какво ще зависи този патентен данък. В сайта на общината са упоменати само зоните в рамките на града.
Също така, когато се издава разрешение за преместваем търг. обект, то това разрешение за опр. място ли се издава. Желая обектът да има възм. да се позиционира на две места според човекопотока- гр. Варна и Златни пясъци.
Как е удачно да се постъпи...също така и за патентния данък...
Благодаря предварително за разбирането и съдействието :D
danyy
Нов потребител

Мнениеот voltron » 25 Авг 2009, 19:20

.
Последна промяна voltron на 28 Яну 2010, 04:51, променена общо 1 път
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот danyy » 26 Авг 2009, 10:13

Това други хора е доста "конкретно понятие".
Ако имаш впредвид Златни пясъци АД с парички в ръка, кажи го така:)
danyy
Нов потребител

Мнениеот olvinvitoler » 26 Авг 2009, 10:23

Според мен има предвид батенцата с джипките 8)
olvinvitoler
Младши потребител

Мнениеот danyy » 26 Авг 2009, 10:28

Ако за една сергийка ще е нужно да понеса доста ядове, първо май наистина това ще трябва да проуча!
danyy
Нов потребител

Назад към Търговско право