начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Документи за търг.обект

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Документи за търг.обект

Мнениеот tu6an » 28 Авг 2009, 15:47

По точно ме интересува какви са изискванията за отваряне на магазин за продажба на рибарски принадлежности/въдици,аксесоари,храни за риба и т.н./ Интересува ме също може ли да се продава в такъв магазин и храна за домашни любимци??? За откриване на зоомагазин - не съм сигурна ,но мисля че има право да го регистрира само лице което има ветиринарно образование.Ако някой е на ясно - какви са изискванията - ще съм благодарна да ми пише.
tu6an
Младши потребител

Re: Документи за търг.обект

Мнениеот DEKAH » 28 Авг 2009, 21:59

Питай във форума на пожарната, във форума на РИОКОЗ, във форума на зоо магазините и във форума на рибарите.

Успех!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Re: Документи за търг.обект

Мнениеот lexter » 29 Авг 2009, 17:02

Чл. 442. (1) Който произвежда, предлага на пазара или извършва търговия със суровини и храни от животински произход, непредназначени за консумация от хора, в обект, който не е регистриран по чл. 229, ал. 1, се наказва с глоба от 200 до 500 лв., а при повторно нарушение - от 500 до 1000 лв.

(2) Когато нарушението по ал. 1 е извършено от юридическо лице или едноличен търговец, се налага имуществена санкция от 500 до 1000 лв., а при повторно нарушение - от 1000 до 2000 лв.

Чл. 230. За регистрация на обекти по чл. 229, ал. 1, в които се извършва само съхранение и/или пускане на пазара на суровини и храни от животински произход, непредназначени за консумация от хора, и на продукти, получени от странични животински продукти, не се изисква технологична документация за производство.

това от ЗАКОН ЗА ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКАТА ДЕЙНОСТ
прочетете си го, има и ПП по него, сигурно и други подзаконови актове...
има една поговорка - С питане и до Цариград се стига :)
но си питайте компетентните органи, на тях им се плаща, за да отговарят на досадни злободневни въпроси :)
lexter
Потребител

Назад към Търговско право