начало

245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища 245 са кандидатите за 17 места в административните съдилища

Глобичка за неспазване 23(4) ЗТР

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Глобичка за неспазване 23(4) ЗТР

Мнениеот ykovachev » 29 Авг 2009, 13:58

Колеги, много ми се ще да направя така, че едно писарушче, което праща мой човек да си вади удостоверение от АВ, че бил "пререгистриран" в ТР, да отнесе глобичка за тия своеволия.
Не съм се упражнявал на тая тема, но съм амбициран. Виждам, че цялата галимация по глобите на теория се движи в АВ. Понеже на сайта на ТР не виждам никакви насоки как мога да ги сигнализирам за такова нарушение, можете ли да ми дадете някакви идеи? Писмен сигнал на гише до длъжностните лица или нещо друго?
Ще ми се дружно да почнем да дресираме разните му чиновници, че като има закон, който първо е ясен и второ спазването му не отнема особени усилия, трябва да го спазват.
Ще бъда благодарен за всякакви идеи :wink:
П.П. 100 лева да е глобата, пак добре. Като изреват 10 души, сумата, дължима от писарушчето, ще нарасне благодатно. Тъкмо ще подпомогнем държавата в борбата срещу кризата 8)
ykovachev
Активен потребител

Re: Глобичка за неспазване 23(4) ЗТР

Мнениеот REVOLUTION » 29 Авг 2009, 14:22

Колега , според мен с писмен "сигнал" до изп.директор на агенцията , в който се описва , кой , кога , защо и какво...Документа трябва да се подаде директно в деловодството на администрацията на АП на 1111 София, кв. „Гео Милев”, ул. „Елисавета Багряна” №20 , тел: 9486 181, факс: 9486 166

e-mail: office@registryagency.bg
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 29 Авг 2009, 16:43

donna беше казвала, че е пускала такива жалби. Надявам се да се включи и да сподели опит.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот lexter » 29 Авг 2009, 16:45

Глава шеста.
АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
Нарушения и глоби

Чл. 40. (1) Лице, което е задължено, но не заяви вписване на обстоятелство по чл. 4 или не представи акт по чл. 5 в определения от закон срок, се наказва с глоба от 500 до 1000 лв.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., отм. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 30.05.2008 г.)

(3) Ако след като е наказано с глоба, задълженото лице не заяви вписване или не представи актовете в определения срок, то се наказва с глобите по ал. 1 и 2 всеки месец до извършване на действията.

(4) С глобите по ал. 1 и 3 се наказва и длъжностно лице от агенцията, което, след като е длъжно, не извърши необходимото вписване, заличаване или обявяване в търговския регистър или не постанови отказ.

(5) За нарушение на чл. 23, ал. 4 виновните длъжностни лица се наказват с глоба от 100 до 500 лв.

Установяване на нарушения и налагане на глоби
Чл. 41. (1) Нарушенията се установяват с актове, съставени от длъжностни лица, определени от изпълнителния директор на агенцията, а наказателните постановления се издават от изпълнителния директор на агенцията или от оправомощени от него длъжностни лица.

(2) Установяването на нарушенията, издаването, обжалването и изпълнението на наказателните постановления се извършват по реда на Закона за административните нарушения и наказания.

Успех
lexter
Потребител

Мнениеот ykovachev » 29 Авг 2009, 17:59

Благодаря, колеги.
Лекстър, аз това съм го прочел, но въпросът е по-скоро технически - мога ли например по електронен път да метна нещо, или трябва направо да се ходи на място със сигналче на хартиено носител и очевидно свободен текст :wink:
Идеята е именно някой да състави акт за нарушението, пък после ясно.
Като нищо ще бутна сигнала и до изп. директор, ако е нужно, но предполагам, че поне на хартия той е определил дистатъчно длъжностни лица, които да с занимават с подобни неща.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 29 Авг 2009, 18:16

Ами...аз съм в очакване ...тече ми 2 месечния срок относно сигнала по 119 АПК във вр. с чл.23. ал.4 ЗТР. Лично ходих до центаралата им, но на бул. Стамболийски и въобще не зацепих, че вече е в Гео Милев...
Естествено реших да изпитам реакцията на високо Ентелегентните длъжностни лица в Търговския рег...като депозирах сигнала си в териториалното им поделение в Благоевград....хихихи уникални са, приеха го като заявление и го прикачиха към партидата в Търговския рег, ще почина... :D :D :D
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот Melly » 29 Авг 2009, 18:26

Тъй, тъй, Ковачев. Крайно време е да им се потърси отговорност на виновните длъжностни лица.
Аз бих адресирала жалбата (не сигнал) до Изп. директор на АВп, а той да разпореди проверка "надолу" по компетентност.

Написаното оставя следа.... :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 29 Авг 2009, 18:39

Melly написа:Тъй, тъй, Ковачев. Крайно време е да им се потърси отговорност на виновните длъжностни лица.
Аз бих адресирала жалбата (не сигнал) до Изп. директор на АВп, а той да разпореди проверка "надолу" по компетентност.

А защо жалба , а не сигнал! :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Melly » 29 Авг 2009, 18:45

REVOLUTION написа:
Melly написа:Тъй, тъй, Ковачев. Крайно време е да им се потърси отговорност на виновните длъжностни лица.

А защо жалба , а не сигнал! :lol:

Защото "по-тежичко" стои... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот palimsest » 29 Авг 2009, 18:47

Защо?!???...защото завършва на "О"... :D :D :D :D
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 29 Авг 2009, 18:50

Е добре , съгласявам се тогава! :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Melly » 29 Авг 2009, 19:18

А наздраве по този случай, че настана ракиено време! :lol: :lol: :lol:
Последна промяна Melly на 29 Авг 2009, 19:18, променена общо 1 път
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот donna » 29 Авг 2009, 19:18

Мисля ,че трябва да се синхронизират и някои закони , тъй като при много от тях по разни търгове ,лицензионни режими и т.н. се изисква УАПС .
donna
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 29 Авг 2009, 20:43

donna написа:Мисля ,че трябва да се синхронизират и някои закони , тъй като при много от тях по разни търгове ,лицензионни режими и т.н. се изисква УАПС .

Т'ва с търговете и лицензиите как да е... макар, че и там не са прави, но.... чиновническата глава трудно увира.
Вчера един клиент дойде при мен и ми каза - тая фирма дет сме я правили нещо не и е както трябва.
Аз неразбиращо поклатих глава. Човека ми обясни, че нямал БУЛСТАТ. Дал си удостоверението от ТР, обаче служителката му казала - искам картонче от БУЛСТАТ и съдебно решение. Така и пишело в наредбата на нея. И това е община Поморие.

Не знам кога ще се оправим изобщо!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 29 Авг 2009, 21:00

Ковачев, ще ти кажа какъв ще е резултата(Донна ще го потвърди).

Ще сезира доверителят ти изп. директор на АВ и ще се получи следното- от името на последния ще напишат писмо до ръководството на умника, като подробно и пространно ги уведомяват какво точно регламентира визираният член от ЗТР и че се предвижда ангажиране на АНО. Толкова. :) Някак пожелателно е съдържанието в отговора им, но е субективно възприятието ми.
До сега не ми е известно на някой да е съставян АУАН, респективно НП.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот lexter » 30 Авг 2009, 09:41

аз доколкото възприемам текста на закона 23+41 ЗТР, тук не става въпрос за оперативна самостоятелност на ДЛ-е дали да наложи наказание, оттам ако не изпълни това свое правомощие (право+задължение), това ДЛ-е ще носи съответния вид ЮОтговорност... или греша в разсъжденията :)
lexter
Потребител

Назад към Търговско право