начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Айде пак се започна

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Айде пак се започна

Мнениеот REVOLUTION » 07 Сеп 2009, 11:29

Ама те вярват , че ще има маслини.С мой близък , икономист , силен подръжник на промяната , споря от няколко години.Аз от икономика не разбирам , ама твърдението , че от намаляването на капитала , се очаква ръст на предприемаческата активност 25-30 процента , че незнам колко десетки хиляди работни места ще се открият и така нататък...... ми се струва налудничево.Очертава се ПЪЛНА безотговорност-ООД с имущества 2 лева-за какво говорим изобщо.Кой ще сключи договор с такава фирма? :shock:
Последна промяна REVOLUTION на 07 Сеп 2009, 11:40, променена общо 1 път
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 07 Сеп 2009, 11:31

Хахахахахах , представям си катритнката всички ООД в БГ на печалба , рекорд-разбира се печалба от по 50 стотинки до 100 лв.Хахахахахах.Апорти на чайници , мистрии и кофи.Плаче ми се! :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот antri » 07 Сеп 2009, 11:54

:mrgreen: Апорт на чайник - добра идея:) Макар че посудата от баба ми е дооооста добра наченка за бизнес:) Какви работни места, какви пет левааааа! То като и пет лева капитал няма.. А тез хора откъде ще си вземат парите за осигуровки, за набирателна сметка, за адвокат да регне фирмата?? Ще си дадат заем ли? То не е само да отвориш фирма.. Не става само с ядене..
Приемам идеята отчасти. Наистина има начинания, за осъществяването на което не е необходим особен начален капитал. Но тагава да не говорим за капиталово дружество! Народа пляска с ръце - "Уха, ограничена отговорност, корпоративен данък - благинки!". Ама аз договор с "Кожуха"ООД, с капитал 2 лева, няма да сключа. ЕТ "Кожуха" ми е къде къде по- надежден платец..
antri
Потребител

Мнениеот Melly » 07 Сеп 2009, 13:37

Улавям аз друг повей - НОВ писък на модата. :D
Ей сегичка собственикът на капитала на едно ЕООД само с една врътка става собственик на 2500 ЕООД/ООД-та. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Последиците са ни ясни. :wink:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот razli4na » 07 Сеп 2009, 14:03

... и нова тема: "Обявен е конкурс за синдици", щото сегашните няма да смогнат.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 07 Сеп 2009, 14:34

Без паника само. Успокойте се, няма да е 2 лв. капитала- при трима съдружника ще е 3 лв :lol: :lol: :lol: :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот donna » 07 Сеп 2009, 14:50

О я стига ,сега мои клиенти си подготвят вещите за апортната вноска -2 лъжици ,един черпак и 3 тигана ...имаме спор 2 тигана и една тенджера ли да е или 3 тигана ...моля помогнете ,кое е по изгодно!
donna
Старши потребител

Мнениеот Melly » 07 Сеп 2009, 14:54

donna написа:О я стига ,сега мои клиенти си подготвят вещите за апортната вноска -2 лъжици ,един черпак и 3 тигана ...имаме спор 2 тигана и една тенджера ли да е или 3 тигана ...моля помогнете ,кое е по изгодно!

Веднага да направите експертна оценка по пазарни цени.
Къде сте тъгнали без "ЗЛОВЕЩИ" лица, а? :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 07 Сеп 2009, 15:00

donna написа:О я стига ,сега мои клиенти си подготвят вещите за апортната вноска -2 лъжици ,един черпак и 3 тигана ...имаме спор 2 тигана и една тенджера ли да е или 3 тигана ...моля помогнете ,кое е по изгодно!

Най-изгодно ще бъде само 1 тенджера- тя става и за тиган, но тигана за тенджера не става. Все пак, добре си помисли, дали ще ви е необходим апорт- тенджерата е поне 5 лв, даже от китайски магазин :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Standbay » 07 Сеп 2009, 15:19

Само с тенджерки и тиганчета ли уе :roll:
Аз мога да внеса като апортна вноска няколко котлончета - имам всякакви - газеничета, м а н г а л ч е т а, на ток, на спирт ...
Ама хай`е на първо време едно пък по сетне като речем да увеличаваме капитала ще се разберем :D
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот donna » 07 Сеп 2009, 15:21

Извинявай ,но нашият капитал ще бъде увеличен с апортна вноска чук за пържоли!
donna
Старши потребител

Мнениеот Standbay » 07 Сеп 2009, 15:26

и като ги начукате сурови ли ще ги хапвате :shock:
ади вземете ме и мен - то верно, че ще се качи капитала още от началото, ама карай ..
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот donna » 07 Сеп 2009, 15:29

:mrgreen: При условие на приемане на нов съдружник може , но при още едно условие твоята вноска е апорт електрическа скара и сметката за зловещите лица :twisted: я поемаш лично.
Като при разните му там загуби ОС ще гласува допълнителни вноски в червен пипер ,черен пипер и сол ,за бирата бързоразваляща е вс да си я подсигури !

Наеменованието на дружеството е "Три бири и музаката да свири" ООД ,хайде пиши молба за приемане!
donna
Старши потребител

Мнениеот antri » 07 Сеп 2009, 15:36

Хахаха.. Май ще се оформи "Скара - Бира" ООД. Само да се разберем кой ще апортира пържолите, щото на мен с тоз сериозен бизнес повече от каса бира не ми се заделя.. :))

Писах писах, пък то какво стана.. май всички сме на подходящата теме понеделник следобед :oops:
antri
Потребител

Мнениеот donna » 07 Сеп 2009, 15:42

antri написа:Хахаха.. Май ще се оформи "Скара - Бира" ООД. Само да се разберем кой ще апортира пържолите, щото на мен с тоз сериозен бизнес повече от каса бира не ми се заделя.. :))

Писах писах, пък то какво стана.. май всички сме на подходящата теме понеделник следобед :oops:

Пържолата е бързоразваляща се ,вярно вещ определена по рода си дето рода не погива , но за да се оцени тр. да се отдели от рода ,така че няма да стане апорт на пържоала.
Но яденето на пържоли ще е в предмета на дейност , пък ще си ги подсигурите сами :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот prnedev » 07 Сеп 2009, 15:55

Хубаво говорим за апорта, но колеги... необходимо ли е тенджерата да я оценяват цели трима оценители? Това изискване трябва да се премахне! Пречка е за малкият бизнес!
Аман от такси и таксички!
prnedev
Активен потребител

Мнениеот donna » 07 Сеп 2009, 16:00

Ами аз предлагам стойността да се доказва с фактура и касова бележка !
Така де сега тенджерата има изхабяване обаче не е нова уф ...ами само нови тенджери ще внасяме като апорт!
donna
Старши потребител

Мнениеот razli4na » 07 Сеп 2009, 16:38

Кво направихте, бе хора- изядохте капитала на дружеството. Ще си останете само с масрафите по зловещи лица, хайдукати, банкови и държавни такси.
То, като гледам, наименованието на дружеството някак само си вика: "Мале- мале"
razli4na
Активен потребител

Мнениеот antri » 07 Сеп 2009, 17:29

Е да, де, ам аколко работни места се разкриха покрай това дружествооо:) Мани, мани:) :mrgreen:
antri
Потребител

Мнениеот Melly » 07 Сеп 2009, 17:36

antri написа:Е да, де, ам аколко работни места се разкриха покрай това дружествооо:) Мани, мани:) :mrgreen:

Аааа, по-спокойно, още е в процес на учредяване. :D
Аватар
Melly
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Търговско право