начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

За съдебната власт - GeorgiKERELOV

Дискусии на тема съдебната власт в България

Re: Чалга клуб в Софийския районен съд ?

Мнениеот gudio » 07 Сеп 2009, 13:28

:wink: Не става дума за "чалга-клуб", а... за "ведомствено заведение" :lol: каквито обаче също би трябвало да имат съответните регистрации и разрешителни. Не е тайна, че... :roll: всеки четвъртък вечер май беше, от години, група съдии от СРС се борят със стреса от работата :wink: първоначално в едно заведение, след пожара в което ( :!: не е бил предизвикан от магистратите, да не си помислите нещо), се преместиха в една денонощна пицария, а оттам про-късно - във въпросното помещение в "Брачна колегия". Няма лошо, два-три пъти в предишното си качество, съм попадал на такива сбирки - не се говори за работа и коментирането на каквито и да "подсъдни" казуси е табу ! Няма и чалга... поне когато аз съм присъствал.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 07 Сеп 2009, 13:43

gudio написа::wink: Не става дума за "чалга-клуб", а... за "ведомствено заведение" :lol: каквито обаче също би трябвало да имат съответните регистрации и разрешителни. Не е тайна, че... :roll: всеки четвъртък вечер май беше, от години, група съдии от СРС се борят със стреса от работата :wink: първоначално в едно заведение, след пожара в което ( :!: не е бил предизвикан от магистратите, да не си помислите нещо), се преместиха в една денонощна пицария, а оттам про-късно - във въпросното помещение в "Брачна колегия". Няма лошо, два-три пъти в предишното си качество, съм попадал на такива сбирки - не се говори за работа и коментирането на каквито и да "подсъдни" казуси е табу ! Няма и чалга... поне когато аз съм присъствал.

Подозирам пословичното чувство на хумор на българина , което не е чуждо и за нас юристите.Всъщност предполагам , че това е било клуб за тихи игри.Шах , Бридж , Табла.Място където на фона на класическа музика , в удобни кожени сепарета , с пура и чаша малцово уиски , са се обсъждали теми като глобалното затопляне , финансовата криза , войната в Ирак и др.Но за за да се самоиронизират и посмеят(смеха е най-силния враг на стреса) са именували клуба "Оле , Мале" и по примера на ордена на жартиерата , са си избрали за симовол , дамско бельо-тип прашка! :lol: :lol: :lol: :lol:
Но отново , някой иска да натопи благородната инициатива в СРС.Според мен завистливи колеги , които не са били допуснати в клуба , заради чалгарските си пристрастия. :lol: :lol: Ето какво е разкрила проверката:" Чалга - мале, мале

Дамски прашки са емблемата на чалга клуб “Мале, мале”. Гледката красяла всеки четвъртък един от коридорите в сградата на бул. “Цар Борис III” 54. А червена лампичка създавала уют на пируващите съдии, адвокати и служители. Календари с разголени снимки довършвали интериора на “служебния” клуб.

На бул. “Цар Борис III” 54 е брачната колегия на столичния районен съд. Тя заема южното крило от сградата на бившето ГУСВ. От пролетта на 2008 г. обаче в другото, централното, крило на съда са предоставени и помещения за тръжни зали. Защото по новия Граждански процесуален кодекс (ГПК) в районния съд трябва да се провежда публичната продан, организирана от частните съдебни изпълнители. Чалга клубът открил врати точно в този коридор. По него всекидневно са минавали граждани, адвокати и кой ли не. Е, “Мале, мале” отварял след работно време. Тогава се закачала и табелата с прашките.

Организира го Николай Маджаров - зам.-шеф на СРС, доскоро председател на брачната колегия. Именно той “прибрал” стаята за “Мале, мале”, той държал и ключа. Удобно - в това крило няма съдебна охрана, затова и разкриването на “чалгаджиите” се забавило.

Клубът е действал от април 2008 г. до юли т. г. Режийните разноски - ток, отопление и т. н., са плащани от бюджета на съда. Инвентарът - фотьойли, столове, маси, компютър, също е на СРС. При вътрешната проверка, назначена от Красимир Влахов, е открит даже “Инвентарен опис на чалга клуб “Мале, мале”. Чиста работа!

Служители на СРС дават обяснения при проверката. И се разбира, че за гуляите в четвъртък съдебни служители са били пращани да купуват алкохол и задължавани да почистват на сутринта след пира.

Николай Маджаров вчера не вдигаше мобилния си телефон. Като зам.-председател на съда той има 5-годишен мандат, който не е изтекъл. От март т. г. не е председател на брачната колегия и бе командирован в Софийския градски съд. Смятано от 2 септември обаче командировката му е прекратена. Подготвя се искане до Висшия съдебен съвет за най-строгата дисциплинарна санкция - “уволнение”, заради уронения престиж на съда."
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот system » 07 Сеп 2009, 14:30

Изтрито
Последна промяна system на 07 Сеп 2009, 15:49, променена общо 1 път
system
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 07 Сеп 2009, 14:54

Макар че поста ми беше изцяло в шеговит тон, без капка упрек или "оплюване" на който и да е (съжалявам, ако някой го е възприел по такъв начин), ще се включа в акцията по самозатриване.
Последна промяна bebitor на 08 Сеп 2009, 13:28, променена общо 1 път
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот donna » 07 Сеп 2009, 14:55

Права е поли темата не заслужава коментар ,затова ще изтрия написаното .
Последна промяна donna на 07 Сеп 2009, 17:11, променена общо 1 път
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 07 Сеп 2009, 15:41

Големи глупости взеха да се пишат в този форум.
Само не разбирам като как, най- уважаваните от мен съфорумци, се включиха да пригласят в тази чалга?!?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 07 Сеп 2009, 17:29

:? Маджаров бе (по мои спомени) един от, как да го кажа: "не-особено-многобройните" коректни, несамовлюбени и несамозабравили се съдии в СРС... може би... защото е бил преди това адвокат... Пък вие си го плюйте на воля (особено тези, които не го познават)... :mrgreen:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот donna » 07 Сеп 2009, 17:54

gudio с изкл. на Керолов никой никого не плюе , статията за мен е несъстоятелна ,чудо голямо почерпили са се след работно време , че да са само съдиите ,прокурорите и адвокатите ...я идете и вижте на къде се запътва ,ако въобще се запътва нанякъде населението работещо в други сфери ,масово преди да се прибере ,понякога и не се прибира колегиално на разпускане някъде .

Абе хора чакайте да учредим нашето дружество "Три бири и музиката да свири" ООД и заповядайте :wink: /това от другата тема/

Аз тука в тоя донос тъй да се каже подозирам някой завидял ,че не е поканен или вече недопуснат до сбирките .Не обичам пуританите ,а и прекаления светец и богу не е драг .
donna
Старши потребител

Re: БХК съди прокуратурата за отказ

Мнениеот Гост » 07 Сеп 2009, 18:00

GeorgiKERELOV написа:...кой ли съдия от районния съд в София ще е късметлията с това дело, за да зашлеви един шамар на главния прокурор и му разбута малко "дрямката" ? :P

:roll: Керелов, в цялата държава май само ти не си в дрямка, значи-надежда още има :!: Дето се вика (според старата руска литература), "и сам войнът е войн" :!:
Аз нали скромно си работя, и като намеря време да вляза веднъж-дваж седмично за по десетина минути, горе долу имам време да метна поглед само на заглавията. Но, с изумление установявам, че успяваш ежеденонощно да обхванеш и отразиш всичко де що се случва по всички райони и нива на магистратурата, полицията, дори - изпълнителната власт като цяло, не само полицията, законодателната власт, вътрешнополитическата ситуация, та дори, и международните аспекти.
И докато винаги съм се чудела, дали на спящите във форума лелички, работата им е хоби, та го имат тва време, ти развиваш невиждана по мащаби дейност, с несекващ ентусиазъм. :)
Тая поговорка:"Ако си имаш месия, не ти трябва народ", сигурно за теб са я създали :)
Гост

Мнениеот Гост. » 07 Сеп 2009, 18:24

Съжалявам, че колегата Систем си е заличил поста. Макар, че в него бяха изложени достоверни, известни нам, факти относно натовареността на съда - множество дела, липса на условия за работа...

Колеги, автора на темата живее в свят на отрицание( вярвам сте го забелязали), него точно това го храни... Участието ни в негови теми( оставям без коментар предметът им) подхранва нуждата му да пуска повече и все по-безобразни пасквили.

Пресата мога и сама да прочета. Нямам нужда някой ежедневно да ми натриса личните си предпочитания и да ми вменява задължение, дори и във форума, да чета манипулативно представена информация.

п.п. За да не се заблуди някой- не работа в столицата, така че съм безпристрастна по отношение изложеното.
Гост.
Старши потребител

Re: БХК съди прокуратурата за отказ

Мнениеот plamen_penev » 07 Сеп 2009, 19:03

"Ако си имаш месия, не ти трябва народ"

Не я разбрах тази поговорка... Народ без месия - разбирам, но месия без народ... чий месия е тогава :roll:
Нещо не съм наред с българския май...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот gudio » 07 Сеп 2009, 22:15

8) Жалко, че съм пропуснал изтритото мнение на system. Присъствал съм чат-пат на тези сбирки и не ме е срам, нито страх :lol: В т.нар. "Мале, мале" не успях да отида, знаех от един колега ЧСИ, че се събират там :lol:, ама ми бяха по-удобни, когато бяха в пицарията... :oops: Не са били "клуб" и никого не са гонили, ако дойде неканен, това му беше готиното, то е ясно, че не-юрист няма да се прикалъмиса към кръжеца :lol: . Какво значи сега това "уронване на престижа на съдебната система", с което са погнали Маджаров :?: :roll: В сградата на ВАС, откъм ул."Лом" ли беше или "Лавеле", също има(ше :roll: ) яка сръбско-чалго-кръчма, май през деня им е нещо като "стол" на ВАС-овците ? В мазето под СИС при СРС имаше също много готина кръчма, някои хора й викаха "последната инстанция" :lol:, `щото като спечелиш най-бляскавата съдебна победа - да видиш къде се разбиват в пух и прах мечтите ти да си прибереш дължимото :( - , слизаш долу и вместо студена вода - студено узо или биричка, по-поносимо е, нали ? Затвориха я, ама не знам да е било заради уронване на престижа на съдебното изпълнение - по-скоро заради някакви архитектурни проблеми - липса на втори изход и т.н.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 07 Сеп 2009, 22:20

Напротив, чалгата е съвсем на почит откакто бат Бойко тръгна да се прегръща и целува с Цеца. А сега той стана министър-председател, нали ? :D

Та не разбирам с какво чалгата уронвала престижа на съдебната власт, след като първият българин си пада по нея. :roll:
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 07 Сеп 2009, 22:28

:roll: 8) Тц! Балуев, тук се презумира нечовешко свръхестествено съществуване на съдиите, като всеки поглед към съвсем нормални, за останалите нomo sapiens, благини е проява на ерес.

Не ме вълнува за столицата, но радетелите за благото народно, преди да пускат разни изрезки, да се замислят, че навсякъде в страната, благодарение на такива субекти, съдебният ни състав води твърде самотно съществуване. Щото, видиш ли, утре някой някъде безнаказано ще пусне нещо идентично и иди обяснявай на цялото кралско войнство, че нямаш сестра.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 08 Сеп 2009, 08:21

poli_g каза:
... навсякъде в страната, благодарение на такива субекти, съдебният ни състав води твърде самотно съществуване.

Не си наясно poli_g с кармата на съдията май... Имам приятел - бивш съдия, та той в един разговор каза: да си съдия означава да нямаш приятели извън съда, да не можеш да влезеш в кръчмата и да пиеш една ракия с хората... и, казваше той, така трябва! Професията го налага...
От тази гледна точка няма лошо да има кръчми, в които да се събира гилдията. Но в храма на Темида ли им е мястото, питам? Нима съдебното съсловие разбира огромното си значение за социума и Държавата? Нима не е функция на чалга-културата, казвам, превръщането на съдебните сгради в какво ли не? Нима в съдебната палата в Пловдив, а и не само тук, не са се настанили "търговците" и си въртят алъш-вериша благодарение на нарушаването на Закона от председателите на съдилища?
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот system » 08 Сеп 2009, 09:30

poli_g написа:Съжалявам, че колегата Систем си е заличил поста. Макар, че в него бяха изложени достоверни, известни нам, факти относно натовареността на съда - множество дела, липса на условия за работа...

Изтрих поста си, защото намирам участието ми в такава тема за неуместно.
Уважаеми колеги, изтритият от мен пост касаеше натовареността на районния съд, спомената само между другото покрай "скандалната" новина за клуб в сградата на съда, нарочен за "чалга" или какво беше там. И в това споменаване (в долния десен ъгъл на втора страница на в-к "Труд" от 05.09.) се съдържа почти незабележима информация за броя разгледани и решени дела от колегите в СРС за 2008 и 2009 (до момента). Общата бройка не помня, но на човек се падаше доста сериозно трицифрено число.
И тъй като мястото за обсъждане на този въпрос не е в тази тема, си позволявам да го изнеса в отделна тема в същия раздел. Ако ви интересува, заповядайте.
system
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 08 Сеп 2009, 09:51

Не мога да разбера колеги , какво общо има натовареността на съда и увеселителното заведение , организирано със средстава на съда , в сградата на СП.Някой да твърди ,че съдиите в СРС живуркат без работа....Напротив ,много напротив , няма юрист , който да не знае , че точно в СРС натовареността е направо ненормална за човешките възможности.Някой да твърди , че юристите не са хора и нямат право да се забавляват , по какъвто си начин искат и харесват , за да си почиват.Въпросът е друг , е ли съдебната палата символ на справедливостта и морала в обществото ни(макар и поразклатен , къде справедливо , къде грубо лъжливо пред обществото)?Изобщо имаме ли нужда от подобни места , или да си я караме през къра.Няма съд , няма църкава , няма училище , където може да правим заведения , хотели , мотели и каквото се сетим.За мен отговора е категоричен.В храма на Темида , "хоремаци" не може да има.Разбира се , всеки има право на мнение , който му се вижда нормално , обаче , после да не вика на гражданите андрешковци , задето нямат капка уважение към нито една институция в държавата и когато им заговориш за закон и справедливост , ти се подхилкват хитро в лицето!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 08 Сеп 2009, 10:07

О, Пенев - спести ми го! 8) Твоето знание. Имам си свое- лично и непосредствено.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 08 Сеп 2009, 10:44

system написа:
poli_g написа:Съжалявам, че колегата Систем си е заличил поста. Макар, че в него бяха изложени достоверни, известни нам, факти относно натовареността на съда - множество дела, липса на условия за работа...

Изтрих поста си, защото намирам участието ми в такава тема за неуместно.
Уважаеми колеги, изтритият от мен пост касаеше натовареността на районния съд, спомената само между другото покрай "скандалната" новина за клуб в сградата на съда, нарочен за "чалга" или какво беше там. И в това споменаване (в долния десен ъгъл на втора страница на в-к "Труд" от 05.09.) се съдържа почти незабележима информация за броя разгледани и решени дела от колегите в СРС за 2008 и 2009 (до момента). Общата бройка не помня, но на човек се падаше доста сериозно трицифрено число.
И тъй като мястото за обсъждане на този въпрос не е в тази тема, си позволявам да го изнеса в отделна тема в същия раздел. Ако ви интересува, заповядайте.

Ex, колко се трудят съдиите и съдийките ни от софийския районен съд - по хиляда и отгоре решени дела на калпак на година. А КПД-то какво им е ? Май шкартото преобладава ? Но както каза колегата, това е друга тема, която ще трябва да отваряме в същия раздел. :D
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот zidaromazach » 08 Сеп 2009, 10:51

Не вярвам...
Намирисва ми малко тая история. Идва новия председател, заварва чужд нему зам.- председател и какво- какво, я да му направим една проверка. Зам-ът организирал чалга -клуб, журналистите веднага разбират и почват да пишат, по- късно се информира и ВСС. Ще го наказват и уволняват може би.

Първо абсолютно на всички е ясно, че ако Николай Маджаров е отговорен за това богоугодно дело, то по- скоро трябва да се адмирира, отколкото наказва. На никой не е пречело тайното съществуване на клуба. Свръхнатоварените съдии са разпускали там. Лошо няма... в "Син сити" ли да ходят?!
Защо "Чалга клуб"? Ето очевидци пишат че никога не е звучала такава музика там. Единственото доказателство в тая насока е наименованието в инвентарния списък. Между другото ето- хората са подредени- имат си и такъв списък дори. Та името вероятно е плод на чувството за хумор на някой от ядрото на клуба. И прашките май са плод на тоя вид чувство за хумор.
А може просто да е инсинуация, подФърлен е тоя "инвентарен списък". Просто факта с незабавното информиране на медиите и предварителното посочване на виновното лице- Маджаров не ми звучи добре.

Но иначе новината веднага се влива като наркотик във вените на някои форумни паразити и политат от кеф...
zidaromazach
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт