начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

ЕООД с предмет на дейност ясновидство.

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЕООД с предмет на дейност ясновидство.

Мнениеот laridii » 20 Сеп 2009, 18:50

Уважаеми колеги,
осъзнавам, че тази тема ще породи много закачки и много смях, но моля след като се посмеете да помислите сериозно.
Имам клиентка, която има желание да си регистрира ЕООД с предмет на дейност ясновидство, изготвяне на номерологични и астрологични хороскопи, производство и продажба на защитни средства - амулети, медальони, лечение (което несъмнено ще отпадне) и т.н. Има ли въобще специален режим за извършване на такава дейност, нужни ли са й лицензи и кой въобще може да извадава такива?
Хем не виждам никаква пречка, нещо ме човърка, ще минем ли през ТР с този предмет на дейност :roll: Още повече, че клиетнката ми има намерие и по ДДС да се регистриа и касов апарат да си има и фактури да издава.
Моето предложение да променим предмета на дейност на консултански услуги не бе прието радушно, та ще си седя на ясновидството.
В момента ровя на посоки в търговския регистър да намеря някакво такова "животно", но без резултат, ако някой има предства нека сподели.
laridii
Потребител

Re: ЕООД с предмет на дейност ясновидство.

Мнениеот donna » 20 Сеп 2009, 19:16

Не виждам проблем щом ясновидството не спада към забранените дейности и не противоречи на морала. Въпреки ,че ми звучи смешно ,то ясновидството се води дадено от господ , да се стигне до търговско дейност доста път трябва да е извървяло обществото :D
donna
Старши потребител

Мнениеот laridii » 22 Сеп 2009, 15:36

Донна мене точно това ме тревожи, че по смисъла на чл.1 от ТЗ ясновидстовото не ми се струва съвсем търговска дейност, производството и продажбата на амулетите - да премем, че е, но хороскопите, ясновидството ... :roll: :roll: :roll:
Тези хора, ако законодателя един ден реши да ги уреди според мен трябва да ги направи свободна професия, но явно към този момент той е преценил, че ще се прави, че не ги вижда.
Между другото открих едно ЕТ с предмет на дейност ясновидство ЕИК 200007420, но не мога да открия търговско дружество с такъв предмет на дейност, там се мъдри и някакъв лиценз за "Оператор по мултимедиаторика и феноменология", издаден от някакъв институт по феномонология :shock: :shock: :shock:, където подробно е описано какво може да прави въпросния едноличен търговец, и номерът в ТР е минал и наистина цялата работа ми се вижда леко абсурдна, но все пак е минало в ТР, само мога да гадая дали ще мине и за търговско дружество.
laridii
Потребител

Мнениеот DEKAH » 22 Сеп 2009, 21:04

ЕИК 200030383 - прясно, прясно...

И да почерпиш.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 22 Сеп 2009, 21:09

30.01.2008г. не е много прясно- особено в зората на дивия запад.
Но истина :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 22 Сеп 2009, 21:18

То било у Русчук ,близцичко ми е отивам да ми хвърлят един боб и ще искам фактура насреща :mrgreen:
donna
Старши потребител

Мнениеот laridii » 23 Сеп 2009, 12:11

Благодаря ви колеги!!! Ще го бъде това ЕООД :D :D :D , въпреки моят личен скептицизъм :oops: .
Черпя всички всички ви една песничка:
laridii
Потребител

Мнениеот SashkoS » 23 Сеп 2009, 13:39

Регистрирали сме преди години ЕООД с точно такава дейност.
ДДС не ви е изгодно в никакъв случай. Поне докато не чукнете 50 000 приход.
Касовият апарат е задължителен (как ви хрумна, че може да не е?). Фактури... на който поиска.
В случая основният ви капитал са ясновидците :) - помислете кой ще е съдружник осъществяващ личен труд, кой назначен и т.н.
SashkoS
Потребител

Мнениеот donna » 23 Сеп 2009, 14:26

:D Разсмя ме , ако основния капитал са ясновидците /то щото е дадено от бога , те тия в дружеството хич няма да гарантирам ,че са такива , защото по старо поверие на такива хора се плаща след като отидеш при тях , колкото ти душа отпусне и момнетата поне така твърдят старите хора се оставя на прага ,като си тръгваш, щом като искаш пари извън това което на човека му отпуска душата твърди се ,че дарбата ,ако я има се губи/ та наште ясновидци са хора , НО ако ще са ми основен капитал как ви звучи апорт на ясновидец :D :D :D :D :D :mrgreen:
donna
Старши потребител

Мнениеот al_petkova » 23 Сеп 2009, 14:36

Щом има патент за ясновидки и компаньонки, какво лошо има в това да бъде и дружество. Дори така няма да плаща патент, който не е никак малък като сума. Но трябва да има лиценз. Има възможност и за ДЗЗД, ако не иска да е по търговския закон, но задълженията са еднакви, така, че по добре да си е ЕООД ил ООД.
al_petkova
Нов потребител

Мнениеот cocose » 23 Сеп 2009, 19:21

По ДЗЗД не е длъжен да си плаща заплата, сиреч спестява си някои данъци и осигуровки, освен ония "доброзорните" де :)
cocose
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 23 Сеп 2009, 21:49

То поначало идеята за заплата на съдружник в ДЗЗД е идиотско изпълнение, ама уж се прилага в практиката. Дори разни институции се сърдят като няма заплатки ;-)))
Навремето до края на Жан беше много стройно уредено данъчното облагане на ДЗЗД-тата (в старият ЗДОД), а после го понаакаха...

това малко извън темата...

А пък ЕООД за ясновидски услуги много ми звучи шантаво... то и ООД да беше пак щеше да е шантаво, ама карай.

От всичкото най е гадно, че напоследък започват да се правят търговски дружества само поради данъчни причини. Не че имам нещо против, ама много се изкривяват понятията...

Иначе, ако гледаме чисто от данъчната страна, за да се избегне патента, няма да се изненадам да се появи и някое ЕООД, предлагащо компаньонски услуги от едноличният собственик на капитала и управител на дружеството... :mrgreen:
prnedev
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 24 Сеп 2009, 00:51

DEKAH написа:ЕИК 200030383 - прясно, прясно...

И да почерпиш.

DEKAH написа:ЕИК 200030383 - прясно, прясно...

И да почерпиш.

Това е удар в десетката ! :-D

DEKAH с едно изречение учреди дружество. :-D

Вие задължително трябва да го почерпите.

Декан, ще викам Гинес :-D

Никой не е давал живот на дружество с две думи. :-D

Много се изкефих.

laridii написа:Благодаря ви колегA!!! Ще го бъде това ЕООД :D :D :D

забележка: б. "и" в "колегИ" е заменена с б."А"
advokat__nikolov

Назад към Търговско право