Здравейте,
съдружник съм в ООД (40%)в което съдружниците ми си раздадоха дивиденти без да се осчетоводяват и без да се прави общо събрание(като разбира се ме пропуснаха поради влошени лични взаимоотношения) и искам да попитам професионалистите в обастта:
1.Предвид на факта че раздадените пари не са декларирани има ли законов начин да придобия моят дял.
2.Ако заведа гражданско дело имам ли някакав шанс при така стеклите се обстоятелства.
Благодаря ви предварително.
- Дата и час: 25 Фев 2025, 16:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ООД-дивиденти
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ООД-дивиденти
След като не е имало ОС, Вие как точно разбрахте за раздадените "дивиденти" ?
- rts
- Активен потребител
Любене, търси бързо добър адвокат по търговско право, щото спокойно може да останеш и беш никакви дялове. Просто те могат да те изключат /има достатъчно текстове за това/ без ти да разбереш.
Така, че действай бързичко....
Така, че действай бързичко....
- toti99
- Потребител
Ясно е, че няма раздадени дивиденти, а пари, получени от дейността на фирмата (документирано или не) са взети от съдружниците, вероятно без документ.
Според мен помощта на адвокат е належаща.
Според мен помощта на адвокат е належаща.
- SashkoS
- Потребител
Благодаря за отговорите,
за съжаление явно всичко ще се решава по съдебен път.
за съжаление явно всичко ще се решава по съдебен път.
- liuben
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|