начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Конфликт на интереси

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Конфликт на интереси

Мнениеот rallka » 28 Сеп 2009, 15:55

Здравейте,

Въпроса ми е следния - В конфликт на интереси ли са фирма и експерт в контролиращ я орган, който допреди 2 месеца е бил на работа във фирмата и този експерт трябва да парафира докумени на фирмата с разрешителен режим.
Мисля че са. Но за първи път се сблъсква с този закон.
rallka
Младши потребител

Re: Конфликт на интереси

Мнениеот rts » 29 Сеп 2009, 11:15

Само фактът, че държавният служител до преди два месеца е работил на трудов договор в някаква фирма не е обстоятелство, което автоматично да води до наличие на конфликт на интереси по отношение на административните производства спрямо същата фирма.
rts
Активен потребител

Re: Конфликт на интереси

Мнениеот rallka » 29 Сеп 2009, 22:51

Rts, Благодаря за отговора.
Този служител неоснователно размотава фирмата- с две думи им прави проблеми, та затова се чудех дали не може да се позова на този закон, но май ще трябва да търся друг вариант.Лошото е че дейността на фирмата е такава, че постоянно ще допират до този служител и хич не ми се иска да навлизаме в жалби и прочие ще е безкрайно.
rallka
Младши потребител

Назад към Търговско право