начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

ООД-дивиденти

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ООД-дивиденти

Мнениеот liuben » 28 Сеп 2009, 14:25

Здравейте,
съдружник съм в ООД (40%)в което съдружниците ми си раздадоха дивиденти без да се осчетоводяват и без да се прави общо събрание(като разбира се ме пропуснаха поради влошени лични взаимоотношения) и искам да попитам професионалистите в обастта:
1.Предвид на факта че раздадените пари не са декларирани има ли законов начин да придобия моят дял.
2.Ако заведа гражданско дело имам ли някакав шанс при така стеклите се обстоятелства.
Благодаря ви предварително.
liuben
Нов потребител

Re: ООД-дивиденти

Мнениеот rts » 29 Сеп 2009, 11:23

След като не е имало ОС, Вие как точно разбрахте за раздадените "дивиденти" ?
rts
Активен потребител

Мнениеот toti99 » 29 Сеп 2009, 11:38

Любене, търси бързо добър адвокат по търговско право, щото спокойно може да останеш и беш никакви дялове. Просто те могат да те изключат /има достатъчно текстове за това/ без ти да разбереш.
Така, че действай бързичко....
toti99
Потребител

Мнениеот SashkoS » 29 Сеп 2009, 12:00

Ясно е, че няма раздадени дивиденти, а пари, получени от дейността на фирмата (документирано или не) са взети от съдружниците, вероятно без документ.

Според мен помощта на адвокат е належаща.
SashkoS
Потребител

Мнениеот liuben » 29 Сеп 2009, 15:56

Благодаря за отговорите,
за съжаление явно всичко ще се решава по съдебен път.
liuben
Нов потребител

Назад към Търговско право