начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

молба за съвет

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

молба за съвет

Мнениеот scientist » 02 Окт 2009, 12:03

Здравейте. Не съм запознат със търговското право и нямам идея как стоят нещата при регистрацията на фирма. Скоро приключих със последното си образование и сега искам да си отворя фирма със насоченост в моята сфера. Аз съм биотехнолог и искам да се реализирам към екологичните проекти, ОВОС, както и консултантска дейност по оптимизиране на производствени процеси в частни и държавни предприятия и институции. За сега откриването на фирма мисля да го правя сам, но ще работиме в екип от 3 до 7-8 души специалисти в тази област + 3-4 души административен персонал
Молбата ми за съвет е : Каква фирма да открия - оод, ет, еоод, ад или ? :)
Какви документи ми трябват и какви регистрации. Имайки предвид спецификата на дейността ще ми трябва ли някаква по-специфична регитрация и най- вече какъв трябва да е началния ми капитал
Предварително благодаря за всички отговори :D
Аватар
scientist
Младши потребител

Re: молба за съвет

Мнениеот DEKAH » 02 Окт 2009, 12:17

Изчакайте малко капитала да стане 2 лв и си регистрирайте ЕООД. Останалите хора, който работят за вас трябва да са на тр. договори. Ако искате може да учредите всички заедно фирмата и да стане ООД.

Не съм чул за тази дейност да има специален режим или лицензия, но е най-добре да се обърнете към специалисти в съответната област.

За регистрацията - пожелавам Ви успех. Щом смятате, че ще се справите сам.

Документи в сайта на ТР - заявленията. Там са и закона и наредбата за ТР - има описани документи. Прочетете си ги - явно сте интелигентен човек и ще се справите с 50-60 странички.

Ако не Ви се занимава - отидете при специалист. Всеки адвокат, може да отговори на въпросите Ви и да регистрира фирмата. Срещу съответното заплащане, разбира се.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот scientist » 02 Окт 2009, 12:36

Благодаря за отговора.
Причината да търся съвет във форума не е нежеланието ми да платя на адвокат а това , че имам лош опит със некоректни и некомпетентни адвокати :(
Като отида при адвокат и счетоводител ми се иска да знам поне ориентировачно за какво става въпрос. Разбира се , че и началния капитал ми е ориентир, защото ако за подобна регистрация са нужни минимум 50 000 то ще се наложи да изчакам известно време докато ги събера. Както разбирам от отговора Ви явно приетата такса от 2 лв важи и за в този случай :D
И може би трябва да добавя най-важния въпрос : Препоръчайте ми надежден и компетентен адвокат в търговското право (за София) :(
Няма да споменавам имена, но вече съм патил от аматьори :( :( :(
Не вярвам в закона, а в справедливостта
Не вярвам във възмездието, а в отмъщението
Не вярвам на хората, а на човеците
Не вярвам на истината, а на фактите
Аватар
scientist
Младши потребител

Мнениеот SashkoS » 03 Окт 2009, 15:28

За некоректните счетоводители и адвокати - потърсете съвет от свои познати, които развиват бизнес и ползват такива специалисти. Не очаквам от вас да тръгнете по улиците с надеждата просто да видите подходяща табела.

По това, което пишете мнението ми е, че подходяща форма е ЕООД. Но не го приемайте безрезервно.
Една от целите на капитала е да осигури средства за започването на бизнеса, докато се се натрупат достатъчно приходи и печалба. Преценете колко ще ви е необходимо.
SashkoS
Потребител

Мнениеот v7777 » 03 Окт 2009, 16:16

Не очаквайте тук да Ви препоръчат адвокат. По добре посочете е-mail и който желае да Ви пише.
v7777
Младши потребител

Мнениеот scientist » 03 Окт 2009, 17:50

Благодарности на всички за добронамерените коментари и съвети. Вече съм наел нов адвокат и се надявам, че нещата ще се развият в правилната посока.
:)
Не вярвам в закона, а в справедливостта
Не вярвам във възмездието, а в отмъщението
Не вярвам на хората, а на човеците
Не вярвам на истината, а на фактите
Аватар
scientist
Младши потребител

Назад към Търговско право