начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Автоматично подновен договор с БТК - как да го прекратя

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Автоматично подновен договор с БТК - как да го прекратя

Мнениеот zazabg » 05 Окт 2009, 20:19

Преди около година и половина сключих договор с БТК за интернет и телефония през интернет \voip\ с БТК. Лятото не бях в страната, когато договорът е изтекъл. Според клауза в общите условия, договорът се подновява автоматично за още 1 година. Върнах се преди няколко дни и искам да прекратя договора, защото БТК не ми предоставят услугата - родителите ми са се обаждали няколко пъти, уж техници са щели да идват, но никой нищо не е направил.
Днес когато отидох в офис ми казаха, че ако прекратя договора ще дължа неустойки и си твърдят, че всичко е наред, а аз продължавам да не мога да ползвам телефонията.

Възможно ли е да се сключва договор - едногодишен автоматично без подпис на лицата? и има ли някакъв начин той да бъде прекратен?
Ако не е възможно да прекратя договора понеже не съм искал да го сключа, мога ли по някакъв начин да го прекратя, защото не ми предоставят услугата?

Предварително благодаря за помощта!
zazabg
Нов потребител

Re: Автоматично подновен договор с БТК - как да го прекратя

Мнениеот lexter » 05 Окт 2009, 20:32

Възможно ли е да се сключва договор - едногодишен автоматично без подпис на лицата?

во кратце - може :)
ако насрещната страна по договора не изпълнява своите задължения и това можете да го докажете и ако докажете, че за вас е безполезно забавеното изпълнение от страна на БТК - в писмена форма заявете, че смятате договора за развален.
Код за потвърждение: Избери целия код
чл.87 ззд: Предупреждението трябва да се направи писмено, когато договорът е сключен в писмена форма.

Кредиторът може да заяви на длъжника, че разваля договора и без да даде срок, ако изпълнението е станало невъзможно изцяло или отчасти, ако поради забава на длъжника то е станало безполезно или ако задължението е трябвало да се изпълни непременно в уговореното време.

но, в зависимост какво пише в договора, може да заплатите на компанията неустойки :)
lexter
Потребител

Re: Автоматично подновен договор с БТК - как да го прекратя

Мнениеот zazabg » 05 Окт 2009, 22:49

Ами всъщност от БТК са спрели да ми предоставят услугата преди 2-3 седмици и въпреки телефонните обаждания още нищо не са направили. Всъщност махнаха защитата на рутера и сега всички съседи могат да ползват безплатен нет.

В каква форма трябва да е писмото, на адреса на централата ли да им го пратя и ако решат да ме съдят, че съм спрял да си плащам как да докажа, че са спрели да ми предоставят услугата?
zazabg
Нов потребител

Назад към Търговско право