начало

Луиза Стоева оглавява Нотариалната камара Луиза Стоева оглавява Нотариалната камара

кредитен лимит

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

кредитен лимит

Мнениеот kristinaa » 16 Дек 2009, 12:11

Здравейте!
Не съм веща в правото, затова преди да предприема каквото и да е, искам да помоля за съвет и Вас.
Фирмата ми е марка и има подписан договор с голяма фирма за VoIP (телефонни разговори по интернет), като в договора е посочено че имам кредитен лимит в размер на 500 лв. Като подточка е добавено следното - кредитния лимит по горната точка не освобождава същия от задължението му за заплаща в срок всички дължими месечни суми а ползваната услуга.

И казуса е досега плащах по 100-200 лв месечно, и сега хоп последния чесец 17000 лв. Твърят че са ми хакнали от чужбина моето устройство и са проведени тези разговори през моя адрес и че не са могли да реагират тъй като всичко е станало за 1 ден и затова не са го спрели, тъй като аз се позовавам на кредитния лимит.

Питането ми е свързано и най-вече с кр лимит, тъй като аз няма как да им платя тази сума и най-ведоятно ще се стигне до съд. Мога ли да разчитам на този кредитен лимит 500 лв и че те са виновни че не са ме спрели след него или подточката ме задължава да си платя независимо калко пари ми фактурират?

Предварително благодаря на всеки!
kristinaa
Нов потребител

Re: кредитен лимит

Мнениеот nksuccess » 16 Дек 2009, 16:43

Събирате всички документи, които имате заедно с договора и отивате при вещ адвокат. Няма как да получите адекватен съвет по форумите, особено като не познаваме подробно случая.
Желая ви успех.
nksuccess
Потребител

Re: кредитен лимит

Мнениеот DEKAH » 16 Дек 2009, 21:57

nksuccess написа:Събирате всички документи, които имате заедно с договора и отивате при вещ адвокат. Няма как да получите адекватен съвет по форумите, особено като не познаваме подробно случая.
Желая ви успех.

Напълно съгласен.

За такива суми не разчитайте на помощ във форум. Да не говорим, че принципен отговор не Ви върши работа.

Консултирайте се с адвокат.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Назад към Търговско право